ZeroPads Ultra adaptív rezgéselnyelő lábak az Audio Engineers-től

Az Audio Engineers ősszel mutatta be a piezoelektromos elv alapján működő ZeroPads Active adaptív rezgéselnyelő alátéteket, most pedig a modellcsalád csúcs változata is bejelentésre került.

A ZeroPads Ultra rezgéselnyelő lábak, a ZeroPads Active modelleknél már megismert piezoelektromos elv alapján biztosítanak adaptív csillapítást, mely a speciális, szintetikus kvarckristály golyóknak és a különleges kialakításnak, valamint az anyaghasználat együttesének köszönhető.

A ZeroPads Ultra leválasztó lábak a járműgyártásban is alkalmazott nagyszilárdságú (HSLA) rozsdamentes acélból, precíziós CNC és lézeres megmunkálással készülnek. A felhasznált anyagoknak és a méreteknek (nagyjából 60 x 40 mm) köszönhetően mindegyik darab tekintélyes, közel 500 g-os súllyal rendelkezik. A precíziós megmunkálást követően, minden ZeroPads Ultra modellt kézzel állítank össze és a szigorú minőségellenőrzést követően lézergravírozott márkajelzés és egyedi sorszám kerül rájuk.

audio engineers, zeropads ultra, zeropads hifi feet, anti-vibration spike, isoacoustics, stillpoints, finite elemente, soundcare

Az új Ultra sorozatnál már nem egy, hanem három darab piezoelektromos tulajdonságokkal rendelkező szintetikus kvarckristály golyó került minden rezgéselnyelő egységbe, ennek köszönhetően hatékonyabb működésre és nagyobb teherbírásra képesek. További újdonság, hogy a kristálygolyókat erős neodímium mágnesekkel felszerelt megoldás tartja a helyén, így az elcsatolást tisztán a szintetikus kvarckristály golyók végzik, miközben megfelelő stabilitást is biztosítanak.

A terhelhetőség minden ZeroPads Ultra láb esetében maximálisan 54 kg / darab, de az újdonságok csillapítása a valós terheléstől függően egyedileg beállítható. Mindegyik ZeroPads Ultra egységbe egy légkamra került kialakításra, amelyben egy légdugattyú dolgozik. A légdugattyú karakterisztikája a tartozék elasztomer gyűrűk segítségével szabályozható, így minden készülékhez egyedi mértékű csillapítás állítható be.

audio engineers, zeropads ultra, zeropads hifi feet, anti-vibration spike, isoacoustics, stillpoints, finite elemente, soundcare

A ZeroPads Ultra leválasztók egy olyan megoldást is kínálnak, melyre eddig csak kevés lehetőség létezett. A tartozék elasztomer gyűrűk segítségével a csillapítás mindegyik láb esetében külön, négy lépcsőben szabályozható az ultra lágy beállítástól a keményig. Ennek köszönhetően, ha a súly aszimmetrikusan oszlik meg (pl. méretes, nehéz tápegység valamelyik oldalon vagy hátul kap helyet egy készülékben, egy állványt nem egyformán terhel a készülékek súlya), akkor az aláhelyezett lábak csillapítása egymástól eltérő beállításokkal könnyedén a nagyobb súlyhoz igazítható, ezáltal azonos hatáfokú csillapítás valósítható meg minden ponton.

A ZeroPads Ultra leválasztó lábak 3 és 4 darabos készülék alá helyezhető kivitelben, továbbá 4 darabos álló hangsugárzókhoz, hangsugárzó állványokhoz és hifi bútorokhoz alkalmazható SP elnevezésű változatban kerülnek forgalomba. A ZeroPads Ultra modellek forgalmazása januárban kezdődik, a 3 darabos készlet ára Nyugat-Európában 499€ (kb. 179.000,-Ft), a 4 darabos változatok ára pedig 629€ (kb. 225.000,-Ft) lesz. A magyarországi megjelenésről és a hazai hivatalos árakról jelenleg nem áll rendelkezésre információ.

forrás: audioengineers