Zenei streaming képes integrált erősítő a Marantz-tól

A Marantz bejelentette a cég első, teljesen diszkrét, integrált HiFi erősítőjét nagy felbontású zenei streaming képességekkel. Az új PM7000N kézzel válogatott, kiváló minőségű audio alkatrészekből épül fel, hogy valóban kivételes hangminőséget biztosítson.

A PM7000N-be bekerültek az ismert Marantz technológiák, mint például a cég saját áram-visszacsatolási erősítésű és hiperdinamikus erősítő moduljai (HDAM-SA3), a széles dinamika tartomány és az alacsony torzítás érdekében.

Az integrált erősítő toroid transzformátort és nagysebességű, azonnali áramellátású tápegységet kapott, ennek köszönhetően 2x60W teljesítményt biztosít 8 ohm és 2x80W-ot 4 ohm terhelés mellett. A PM7000N egy újonnan kifejlesztett előerősítő szekcióval rendelkezik, amely a legújabb fejlesztésű elektronikus hangerőszabályzást használja a kiemelkedő csatorna szétválasztás és a kivételes jel-zaj arány elérése érdekében.

A beépített HEOS funkcióval a PM7000N szinte korlátlanul képes zenével ellátni egy lakás bármely helyiségét. További vezeték nélküli HEOS hangszórókkal vagy elektronikával együtt képes egy teljes otthoni szórakoztató-központ szerepét betölteni. Használatával egyszerűen elérhető az Amazon Music (HD), a Spotify Free és Premium, a Tidal, a Deezer és a TuneIn Radio, továbbá a helyi zenefájlok könyvtárai is könnyedén használhatók. A hangvezérlésre az Amazon Alexa, a Google Assistant és a Josh algoritmusok biztosítanak lehetőséget, melyek a megfelelő kiegészítő eszközök segítségével akár az egész lakásban biztosítják az érintés nélküli használatot.

A hagyományos formátumok mellett képes a FLAC HD 192/24, valamint a DSD 5.6 kezelésére is, továbbá támogatja a Spotify Connect streaming-et az ingyenes fiókokkal rendelkező felhasználók számára, így a hallgatók közvetlenül a Spotify alkalmazásból választhatnak zenét mobil eszközről vagy számítógépről, és közvetlenül továbbíthatják a PM7000N készülékre. A streaming tartalom emellett Bluetooth vagy Apple AirPlay 2 használatával is továbbítható.

Az analóg áramkörök zajmentességének biztosítása is fontos szerepet kapott az újdonságnál, ezért a digitális áramkörök egy külön árnyékolt tokban kaptak helyet, ezzel is minimalizálva az interferenciákat. Analóg forrás esetén egy teljes Pure üzemmód is helyet kapott a készülékben, amely lehetővé teszi a hallgatók számára a digitális áramkörök, a hálózat, a Wi-Fi és a Bluetooth letiltását, ezzel biztosítva lehető legtisztább analóg jelet.


A Marantz gondolt a bakelit lemezek szerelmeseire is, ezért a PM7000N egy teljesen új, fejlett phono fokozatot is kapott. A phono bemeneti szakaszában egy integrált FET (field-effect tranzisztor) biztosítja a magas bemeneti impedanciát és egyben kiküszöböli a kondenzátorok szükségességét. Ez a megoldás egyszerűsíti a jelutakat, csökkenti a torzítást és jelentősen javítja a jel tisztaságát.

A Marantz PM7000N novemberben kerül a hivatalos márkakereskedők polcaira, ára pedig várhatóan 1.199€ (kb. 400.000,-Ft) körül alakul. A pontos hazai megjelenésről és a hivatalos magyarországi árakról jelenleg nem áll rendelkezésre információ.

forrás: marantz