Zen Disc rezgéscsillapítók az Audio Engineers-től

Az Audio Engineers Zen Disc néven egy új rezgéscsillapító sorozatot mutatott be. Az újdonságok különleges anyagokból és egyedi dizájnal készültek. 

A Zen Disc sorozatba három modell tartozik, melyek megjelenésükben szinte azonosak, azonban az alkalmazott  anyagokban, kialakításukban és teherbírásukban jelentősen különböznek egymástól.  

A Zen Disc sorozat működési elve a gördülő-golyós elcsatolók működésén alapul, de minden egység három, a megszokottnál kisebb méretű golyót tartalmaz. A kialakítás egyik előnye, hogy a kisebb méretű golyók saját tömege is kisebb, így a reakcióidő gyorsabb, a rezonanciák elvezetésére, pedig hatékonyabb.  A hatékonyságot a golyó-csészék változó geometriájú kialakítása is javítja, gyorsabb reakcióidőt biztosítva az alacsony intenzitású rezgésekkel szemben. 

rollerblock stillpoints finite elemente viablue entreq absorber isolation feet damper resonance

A három golyós kialakítás további előnye, hogy a Zen Disc-ek felső lapja mindig vízszintes, nem billeg, így egyszerűen elhelyezhető készüléklábak, hangsugárzó tüskék, állványok és médiabútorok lábai alá. Az egyszerű installálást segíti a vékony kialakítás is, így a csillapítók sok esetben szinte észrevétlenül helyezhetők el. 

rollerblock stillpoints finite elemente viablue entreq absorber isolation feet damper resonance

A Zen Disc Gunmetal háza különleges alumínium-magnézium ötvözetből készül, a benne lévő golyók pedig gunmetal-ból (fegyverbronzból) készültek, ami alacsony felületi súrlódást és hatékony rezgéscsillapítást biztosít.  A Zen Disc Ceramic háza nagy szilárdságú, nem mágneses,  rozsdamentes acél, amelyben rendkívül kemény szilícium-nitrid kerámiagolyók kaptak helyet, valamint egy különleges „semi-soft” polimer-teflon szálas alsó csillapítóréteggel is rendelkezik. A harmadik modell a Zen  Disc Tungsten, amely szinten nagy szilárdságú rozsdamentes acélházzal rendelkezik, tovább rendkívül kemény és nagy sűrűségű tungsten (volfrám-karbid) golyókat, módosított geometriájú golyó-csészéket és „semi-soft” polimer-karbonszálas alsó csillapítást is kapott.  

rollerblock stillpoints finite elemente viablue entreq absorber isolation feet damper resonance

A Zen Disc Gunmetal kisebb súlyú audioeszközökhöz (max. 18 kg / 4db) ajánlott, a Zen Disc Ceramic már komolyabb súlyú eszközökhöz, hangsugárzókhoz, állványokhoz, médiabútorokhoz is ajánlott (max. 90 kg /4db), a Zen Disc Tungsten pedig megnövelt érzékenységgel  és 128 kg / 4db teherbírással rendelkezik. 

A Zen Disc sorozat már elérhető a magyarországi forgalmazók kínálatában, jelenleg kedvezményes bevezető áron. 

Magyarországi forgalmazók:

Ekline Audio

www.ekline-audio.hu
Tel.: +36-20/324-2960


Delta Hifi
www.deltahifi.hu
Tel.: a+36-96/414-968