Wellfloat Babel – rezgéscsillapítás molekuláris szinten

A Wellfloat egy 2009-ben alapított japán cég, amely audioeszközök rezgésmentesítésére szakosodott. A cég kínálatában eddig is különleges rezgéscsillapító platformok és lábak / alátétek szerepeltek, most azonban a gyártó egy olyan újdonságot jelentett be, ami a cég sajtóközleménye alapján, molekuláris szinten képes kezelni a vibrációkat.

A Wellfloat izolátorainak legújabb modellje a Babel, amely különleges 4 rétegű felépítéssel és 12 darab, több léppcsős belső ingaszerkezettel rendelkezik. Mindezeknek köszönhetően a Babel, a gyártó nyilakozata alapján, képes egészen molekuláris szintig szabályozni a rezonanciákat.

wellfloat babel audiofeet absorber vibrationcontrol damper hififeet audio engineers audioengineers

A Babel másik külenlegessége az, hogy csak egy darab használatát javasolja a gyártó a készülék alatt, a hagyományos három vagy négy darabos készletek helyett. Az újdonságot úgy tervezték, hogy az audiokészülékek súlypontja alá helyezve képes a leghatékonyabb működésre.

Az újdonság méretei is jelentősek, mivel 175 mm-es átmérővel és 65 mm-es magassággal rendelkezik, melyekhez közel 3 kg-os súly tartozik. A Babel rozsdamentes acél és alumínium kombinációjából készül, statikus terhelhetősége pedig 250 kg darabonként.

wellfloat babel audiofeet absorber vibrationcontrol damper hififeet audio engineers audioengineers

További érdekesség, hogy a Babel tervezésében részt vett a világhírű autótervező Shiro Nakamura is, aki korábban a Nissan Motor Co. alelnöke, majd a Nissan, Infiniti és a Datsun kreatív igazgatója volt.

A Babel várhatóan júniusban kerül forgalomba, ára pedig 660.000 JPY (kb. 1.950.000,-Ft) körül alakul. Az európai és hazai megjelenésről jelenleg nem áll rendelkezésre információ.

forrás: wellfloat-global