Vezeték nélküli újdonságokkal és Alexa hangvezérléssel érkeznek az új Yamaha AVR-ek

A Yamaha alig két hete jelentette be új belépő házimozi erősítőjét, melyet most a középmezőnybe szánt modellek is követnek. A 2018-as sorozat darabjai többek között vezeték nélküli surround hangzással és Alexa alapú hangvezérléssel próbálják felhívni magukra a figyelmet.

A Yamaha a korábban bemutatott RX-V385 AVR után négy nagyobb modellt jelentett be, melyekbe a jelenleg elérhető legújabb és vezeték nélküli technológiák is bekerültek a gyártótól már megszokott megoldások mellé.

A négy új modell az RX-V485, 585, 685 és RX-S602 típusjelzéseket kapta, szolgáltatásaik között pedig egyformán megtalálható a gyártó MusicCast vezeték nélküli streaming megoldása, az Alexa alapú hangvezérlés, az eARC funkció és a legújabb hang és képformátumok kezelése.

A szolgáltatások között szerepel a teljes körű 4K HDR képformátum támogatottság, HLG (Hybrid Log Gamma) és DV (Dolby Vision) kiegészítéssel, az objektum alapú hangok (Dolby Atmos és DTS:X) feldolgozása és a gyártó saját fejlesztésű szobakorrekciós rendszerének legújabb (YPAO R.S.C.) változata.

További újdonság, hogy az idei AVR sorozat darabjai teljes körű MusicCast surround támogatottsággal rendelkeznek, ezért a hamarosan megjelenő MusicCast hangsugárzócsalád tagjaival képesek együttműködni, így egy multi-room hálózat vagy egy vezeték nélküli házimozi rendszer is könnyedén kiépíthető a segítségükkel.

Az új AV erősítők forgalmazása várhatóan május végén kezdődik és elsőként a gyártó alacsony kivitelű modellje, a jelenlegi RX-S601-et leváltó, 5.1 csatornás RX-S602 kerülhet a boltok polcaira 599£-os (kb. 215.000,-Ft) áron. A lapos modellt három további hagyományos AVR követi, legolcsóbban a szintén 5.1 csatornával rendelkező RX-V485 450£-os (kb. 162.000,-Ft) áron, majd a már 7.2 csatornával felszerelt RX-V585 és RX-V685-ös modellek következnek 550 és 650£-os (kb. 198.000 és 234.000,-Ft) árcédulákkal.

A hazai megjelenés időpontjáról és a magyarországi árakról jelenleg még nincs pontos információ.

forrás: europe.yamaha.com