Vezeték nélküli hangszórókkal és mesterséges intelligenciával támad a Yamaha

A Yamaha pár napja mutatta be új, vezeték nélküli modellcsaládját, mely több önálló és kiegészítőként is használható hangsugárzót tartalmaz, de az idei év nagy slágere, a mesterséges intelligencia sem maradhatott ki a készülékekből.

A Yamaha április 23-án jelentette be az új MusicCast sorozatát, melyhez két új soundbar, két vezeték nélküli hangszóró és egy aktív mélysugárzó tartozik.

Az új soundbar-ok a MusicCast Bar 40 és MusicCast Bar 400 nevekre hallgatnak és a jelenlegi YAS-207 és YSP-2700 modellek között kapnak helyet a palettán. A két újdonságba bekerült a legújabb DTS Virtual:X hangfeldolgozás, így akár önmagukban is képesek 7.1.4 hatású hangtér létrehozására.

A gyártó mindkét modellt felszerelte beépített Wi-Fi és Bluetooth kapcsolattal, Alexa hangvezérléssel és a nagy felbontású hangformátumok kezelése sem maradhatott ki. További érdekesség, hogy a háttércsatornák megszólaltatását a sorozat további hangsugárzóira is bízhatjuk, így a virtuális hangzás mellett, akár egy teljes 7.1.4 vezeték nélküli hangrendszer építhető ki a modellcsalád darabjaiból.

Az újdonságok között szerepel még két vezeték nélküli hangszóró MusicCast 20 és MusicCast 50 elnevezéssel, beépített kétsávos Wi-Fi kapcsolattal és Alexa hangvezérléssel. A hangszórók akár önmagukban vagy egy multi-room rendszer részeiként is képesek a hangkeltésre, de a gyártó legújabb házimozi erősítőivel és az új soundbar modellekkel párosítval vezeték nélküli háttérsugárzóként is használhatók.

A modellcsaládhoz tartozik még a MusicCast Sub 100 elnevezésű aktív mélysugárzó is, mely egyszerűen társítható a sorozat bármelyik hangsugárzójával vagy erősítőjével, legyen a cél sztereó zenehallgatás vagy házimozi felhasználás. Az aktív mély 130 watt teljesítménnyel rendelkezik, egy darab 20cm-es hangszórót kapott és képes más eszközökkel együttműködve az alsó tartományok automatikus frekvenciaillesztésére.

A MusicCast 40 és 400 soundbar-ok várhatóan szeptemberben kerülnek a boltok polcaira 400 és 500£-os (kb. 145.000 és 180.000,-Ft)  áron, továbbá a MusicCast Sub 100 érkezése is velük együtt és 500£-os (kb. 180.000,-Ft) árcédulával várható. A MusicCast 20 és 50 hangszórók megvásárlására ellenben nem kell ennyit várni, mivel mindkét modell már nyáron a boltok polcaira kerülhet 230£ és 500£ (kb. 82.000 és 180.000,-Ft) indulóáron.

A hazai megjelenés időpontjáról és a magyarországi árakról jelenleg még nincs információ.