Új Vintage PWR 1959 monitor hangsugárzó az Eltax-tól

Az Eltax új Vintage PWR 1959 hangsugárzója a 70-es éveket idézi, amikor még nem a keskeny dobozokba szerelt kis méretű hangszórók voltak divatban. A dán gyártó újdonsága azokban kelthet nosztalgikus érzéseket, akik kedvelik a klasszikus nagymonitor hangsugárzókat.

Az új Vintage PWR 1959 háromutas reflex felépítéssel rendelkezik. A mélysugárzó egy új fejlesztésű, 38 cm-es, cellulóz membránnal szerelt változat, melyhez egy 16 cm-es cellulóz alapú középsugárzó és két darab érdekes elhelyezkedésű 25 mm-es dóm magassugárzó társul.

A magassugárzók egymástól kissé távol kaptak helyet, így a magastartomány megjelenítése kevésbé pontszerű, azonban nagyobb szögben képes a lesugárzására.

A 90 cm magas, 52 cm széles és 38 cm mély dobozok dió furnérozást kaptak, belül több ponton merevítések kerültek a kabinetbe, a középsugárzó pedig egy különálló kamrában kapott helyet.

A komoly méretekhez tekintélyes, közel 35 kg-os súly is társul, továbbá a hangsugárzó egyéb paraméterei is figyelemre méltók. A terhelhetőség 250 W, az érzékenység 96 dB, a frekvenciaátvitel 30-22.000 Hz közötti, az impedancia pedig 5-8 Ohm.

A gyártó szerint az újdonság; „nagy érzékenysége kiváló dinamikát, a nagy méretű hangszóró kivételes mélytartományt biztosít, amelyekhez pontos középtartomány és tiszta magas hangok társulnak, így a hallgatók megtapasztalhatják az élő zene koncertszerű élményét.”

Az újdonság decemberben kerül a boltok polcaira, ára pedig 999€ (kb. 365.000,-Ft) lesz páronként. A hazai megjelenésről és a hivatalos magyarországi árakról jelenleg nem áll rendelkezésre információ.

forrás: eltax