Új taggal bővül a Cambridge Audio zászlóshajó szériája

Az új Cambridge Audio Edge M monoblokk végerősítő a legjobb a gyártó által valaha épített végfokai közül. A zeneiség, a dinamika és az erő ötvözete. Kézzel válogatott alkatrészekből épült és a lehető legrövidebb jelutakat alkalmazták a tervezés során.

Az új Edge M monoblokk a sorozat többi tagjához hasonlóan a hangminőséget helyezi előtérbe. A külső megjelenés egyszerűsége megtévesztő lehet, mert a Cambridge Audio Edge M monoblokk végerősítő rendkívül komplex tervezés eredménye. Nem csak a zenehallgatás során szűnteti meg a korlátokat, de minimalizálja a jel útjában lévő alkatrészek mennyiségét is, így javítva a hangminőséget. A csekély számú, összesen 14 darab a jellel közvetlen kapcsolatban lévő alkatrésznek tudható be, hogy a zene háromdimenziós bemutatás módja és a részletek ábrázolása tökéletesen élethű marad.

A Cambridge Audio élen jár a toroid transzformátorok alkalmazásában. Az audioeszközökhöz fejlesztett toroid rendkívül csekély szórt mágneses tere kézzelfogható előnyöket kínál, de az új fejlesztéseknek köszönhetően ezt sikerült még tovább csökkenteni. Az Edge M két szimmetrikus, egymással szemben elhelyezett toroid trafót alkalmaz, amely tökéletesen kioltja a szórt mágneses teret, így hangerő beállítástól függetlenül zajmentes környezetet garantál a készülékházon belül.

A Cambridge Audio mérnökei szerint a hagyományos A-osztályú erősítők munkapontja nem volt elég hatékony az Edge M számára. Az új Edge M-be „class XA” elnevezéssel, egy átépített AB-osztályú erősítő továbbfejlesztett verziója került, ami lehetővé teszi, hogy a nagy teljesítmény (200 W) ellenére a torzítás a hallható küszöb alatt maradjon. További előnye az új technológia alkalmazásának az, hogy a végerősítő hőtermelését is sikerült a minimálisra csökkenteni.

Az Edge M nem csak a teljesítményt, de a zenei részleteket is gazdagon méri. A gyártó szerint hangja kiegyenlített, a színpad mély, a hangzás pedig tökéletesen zenei és minden apró részletet képes bemutatni. A tervezés és az építés során semmin nem spóroltak, így csak a legjobb paraméterekkel rendelkező alkatrészeket használták a gyártás során. A hangot folyamatosan hangzás-teszteken ellenőrizték, így követve figyelemmel a beépített technológiák és az egyes módosítások hatásait.

A Cambridge Audio Edge M monoblokk végerősítő decemberben érkezik a márkakereskedésekbe, ára pedig az előzetes bejelentések alapján 4.499€ (kb. 1.640.000,-Ft) lesz.

forrás: cambridge audio