Új Signature modellsorozatokat mutatott be a Magnat

A Magnat két árkategóriában is új modellsorozattal jelentkezett a Signature családján belül. A Signature 900-as és 500-as modellek az audiophile kategória belépő szintjétől a felső kategóriáig ígérnek megoldásokat a zenekedvelőknek és filmrajongóknak egyaránt.

Az új Signature modellcsalád legkisebb sorozata az 500-as, amelyhez egy állványos, két álló, egy center és egy aktív mélysugárzó tartozik. A mélyközép sugárzók speciálisan kezelt rekeszekkel és szellőztetett tekercsekkel rendelkeznek, a „Hi-Res dual” magassugárzó pedig a felbontásért és tiszta hangzásért felel egészen 53.000 Hz-ig. A hangszórók új neodymium gyűrű-mágneses meghajtókat kaptak, a magasfényű előlapon pedig „akusztikus vezetők” kerültek kialakításra a hang optimális eloszlásának érdekében.

Az 500-as modellek mindegyikébe papír alapú, impregnált 6.5″-os mély- és mélyközép hangszórók kerültek, a „Hi-Res dual” magassugárzó pedig egy 30 és egy 20 mm-es selyemdóm párosból áll. A sorozat egyetlen aktív képviselője a 12″-os meghajtóval rendelkező mélysugárzó, amely 280 W maximális teljesítményű, D osztályú erősítővel rendelkezik.

Az új modellcsalád legnagyobb képviselője a 900-as sorozat, amelyhez szintén két álló, egy állványos, egy center hangsugárzó és egy aktív mély tartozik. A 900-as modellek minden darabjának elkészítésére kiemelt figyelmet fordítottak. Mindegyik típusban válogatott alkatrészek kaptak helyet, továbbá a Signature sorozat „Hi-Res dual” magassugárzói mellé már a gyártó új fejlesztésű kerámia-alumínium mély- és mélyközép meghajtói kerültek.

A sorozat aktív mélysugárzója 30-cm-es alumínium hangszórót kapott, a megfelelő teljesítményről pedig egy 400 W teljesítményű, D osztályú erősítő gondoskodik.

A 900-as sorozat kabinetjei nagy merevségű, préselt MDF-ből készültek, melyek magasfényű kivitelben és több színben is elérhetőek.

A Signature 500 modellek árai egészen barátságosan alakulnak hazánkban is, mivel a sorozat centersugárzója már kicsivel 100.000,-Ft alatt hazavihető, de a legnagyobb álló modellért is csak 399.990,-Ft-ot kell fizetni. A 900-as sorozat árazása azonban már a felső kategóriás minőséghez igazodik, így a legolcsóbb darab (center) közel 250.000,-Ft-tól indul, a legnagyobb álló modellért pedig 1.250.000,-Ft-ot kell a pénztárnál hagyni vásárláskor.

Az új Signature modellcsalád hamarosan kiegészül még egy 700-as sorozattal is, amelyről a gyártó jelenleg még nem árult el információt, de megjelenését októberre ígéri. A 700-as modellek árazásáról jelenleg nem áll rendelkezésre információ, de feltételezhetően a két bejelentett Signature sorozat közötti szakadékot fogja betölteni, mind minőségében, mind pedig árazásában.

forrás: magnat