Új referencia hangsugárzót mutatott be az ELAC

A német gyártó szokatlan referencia modellt mutatott be néhány napja a Rocky Mountain Audio Fest-en, ahol tervezője, Andrew Jones beszélt az újdonságról.

Az új referencia modell azért szokatlan, mert az ELAC belépő Debut sorozatának nagyobbik állványos típusára épül, azonban szinte minden pontján változtattak a tervezés során az eredeti hangsugárzóhoz képest.

Az újdonság a Debut Reference DBR62 nevet kapta, de elnevezésén kívül nem sok minden utal az aktuális Debut sorozat 6.2-es modelljével való rokonságra. A DRB62 magasfényű előlapot kapott, amely alsó részére egy keskeny reflexnyílás került. A hangszórókat takaró szövet mágneses rögzítésű és a napjainkban egyre divatosabb „zsákvászonra” emlékeztető anyagból készült. A mélyközép hangszóró ránézésre az előző Debut sorozatban használt meghajtók alapjára épült, a lágy selyemdóm magas elé pedig érdekes és egyben látványos fémrács került.

Andrew Jones elárulta, hogy a Debut Reference modell tervezése során számos változtatásra került sor, amely érintette a kabinet anyagát, kialakítását, a hangsugárzók felépítését és a keresztváltó alkatrészeit.

A Debut Reference modellről jelenleg részleteket még nem árult el a gyártó, azonban annyit már lehet tudni, hogy az újdonság megjelenése valamikor idén várható, ára pedig 499$ (kb.150.000,-Ft) körül alakul.

Az alábbi videóban Andrew Jones beszél a Debut Reference DRB62 modellről.

forrás: new record day