Új modellel egészíti ki az ELAC a Vela szériát

Az új Vela FS 408 az Elac új 400-as sorozatában egy igazi hiánypótló darab, mivel az újdonság a kisebb álló testvérének felépítését, de a sorozat nagyobb modelljének hangszóróit kapta, melyekhez egy megújult JET magassugárzó társul.

Az új Vela névre hallgató 400-as sorozat modelljeinek hátrafele döntött és trapéz alakú kialakítása egy szokatlan formai megoldás a tradicionális gyártótól, de emellett nagyon eltalált és időtlen eleganciát sugall. A kiváló minőségű fényezés, az alumínium elemek és az odafigyelés a legkisebb részletekre pedig tovább erősítik a minőség érzetét. 

Azonban a jelenleg elérhető két álló modell között egy jelentős rés tátongott eddig, amit a gyártó is észrevett és ennek köszönhetően ide érkezik a legújabb Vela 408 modell. Az újdonság a nagyobb (409) testvérének 180 mm-es, AS-XR technológiával készült mély- és mélyközép sugárzóit kapta meg, melyek mellé egy átdolgozott JET5 magassugárzó került. A nagyobb méretű meghajtók komolyabb dinamikát és hangnyomást biztosíthatnak, így nagyobb légterű nappalikban is képesek a gyártótól megszokott hangminőséget biztosítani. A JET 5 magassugárzó új tervezésű hullámterelőt kapott, amely még alacsonyabb torzítást és természetesebb hangvisszaadást biztosít.

A keresztváltó válogatott alkatrészekből készül, a mérnökök pedig a legjobb minőségre helyezték a hangsúlyt, ezért a belső összeköttetést a felső kategóriás modellekre jellemzően van den Hul kábelek biztosítják.

A Vela FS408 a gyártó információi alapján novemberben, fekete és fehér színben érkezik a hivatalos kereskedőkhöz, az újdonság ára pedig 2.590€ (nagyjából 945.000,-Ft) lesz darabonként.

forrás: elac