Új modellel bővül a Focal Aria modellcsalád

A Focal közel 7 éve mutatta be az Aria modellcsaládot, amely azóta is rendkívül népszerű a középkategórában. A gyártó most azonban úgy látta, hogy érdemes egy kis frissítést vinni a sorozatba, ennek köszönhetően pedig bejelentette az Aria 936 K2 modellt, ami az eredeti 936 hangfal kevlár hangszórókkal felszerelt, módosított változata.

A Focal Aria K2 936 egy háromutas hangsugárzó, amely a korábban alkalmazott lenrost membránok helyett kevlárszálas szendvics hangszórókat kapott. Az új meghajtók első verzióját a gyártó a nyolcvanas évek közepén mutatta be, amelyek azóta számos módosításon és fejlesztésen estek át. A jellegzetes sárga membránnal rendelkező hangszórók új generációjában a kevlár (aramid) és üvegszál szendvics-réteg közé egy habmag-réteg is került, ezzel pedig sikerült a kivételes merevség mellett, rendkívüli semlegességet is elérni.

A három mély- és a középsugárzó egység mellé a sorozatból már megismert inverz TNF (alumínium-magnézium) dómsugárzó került. A reflex-portok maradtak a korábbi Aria 936 modellnél megismert elrendezésben (kettő a frontoldalon és egy pedig alul), így a PowerFlow technológiájú rendszer nagyjából változatlan. A kabinet gondosan merevített MDF lapokból épült és az Utopia Evo III sorozatból ismert „Ash Grey” oldallapokat kapott, a hangszórók védelméről pedig mágnesesen rögzíthető rács gondoskodik.

A Focal Aria K2 936 modell november végétől rendelhető, ára pedig 5990 $ (kb. 1.820.000,-Ft) körül várható páronként.

forrás: focal