Új modellek a Focal 100-as és 300-as hangsugárzó sorozataiban

A Focal már eddig is kínált minőségi beépíthető hangsugárzókat, de a piaci igényeket látva, nemrég kibővítette a kategória belépő és közepes modellsorozatait. Az új típusokkal már nem csak a lakás helységeinek hangosítása oldható meg egyszerűen, hanem azok is könnyedén kiépíthetnek egy teljes házimozi rendszert, akik nem szeretnének különböző méretű hangkeltő dobozokat látni nappalijukban.

A Focal legújabb beépíthető hangsugárzói a „100 Series” nevet kapták és egy teljesen különálló sorozatként mutatkoztak be. Az új szériát elsősorban otthoni, minőségi hangosításra ajánlja a gyártó, de a sztereó zenehallgatásra vágyók is megtalálhatják a számukra megfelelő darabot, valamint a házimozi kedvelőknek sem kell más gyártó kínálatából válogatniuk.

A „100 Series” hangsugárzói a Focal egyik védjegyének számító Polyglass membránokkal készülnek és a szintén csak a francia specialistára jellemző magassugárzók sem maradtak el. A héttagú modellcsalád négy kör alakú és három téglalap formával rendelkező hangsugárzóból áll, melyek mindegyikében 13 és 21 cm közötti méretekkel rendelkező hangszórók és az elmaradhatatlan 25 mm-es inverz dómsugárzók különböző kombinációja kapott helyet.

Az olcsóbb „inwall” sorozat tagjai a legváltozatosabb elrendezések kiépítésére kínálnak lehetőséget. A modellek között a koncentrikus felépítéstől, a hagyományos kétutas kialakításon át egészen az LCR megoldásokig lehet válogatni, az egyéni elképzeléseknek megfelelően. Az új modellek számára a vizes helységek megpróbáltatásai sem okoznak gondot, ezért elhelyezésüknek szinte csak a fantázia szab határt.

A „300 Series” nevet viselő nagyobb sorozat egy része nem újdonság, mivel az ICW8, ICW6 és ICW4 modellek már eddig is a kínálat részét képezték. Azonban a korábbi darabokat a gyártó most egy teljesen különálló modellsorozattá bővítette, melyeknél büszkén hirdeti, hogy gyártásuk házon belül, Franciaországban történik.

A három igazi újdonság az IWLCR6, az IW6 és az ICLCR5, melyeket a Focal kifejezetten hifi és házimozi célokra ajánl. Az új modellek, ahogy a 300-as sorozat további tagjai is, a gyártó különleges „Flax” elnevezésű, lenszálakból préselt membránanyagát kapták, a magassugárzó helyére pedig a Focal középkategóriás hangsugárzóiból már jól ismert, Poron habba ágyazott, inverz alumínium-magnézium dóm került.

A „300 Series” esetében a gyártó kiemeli, hogy a modellsorozat darabjainak segítségével egy 30 négyzetméteres helység is egyszerűen házimoziszobává alakítható olyan formában, hogy a minőségi hangzás mellett a hangsugárzók szinte teljesen láthatatlanok maradnak. A Focal középkategóriás beépíthető modellcsaládjával, már a minimalista dizájnnal rendelkező modern nappalikban sem kell lemondani az otthoni moziélmény egyszerű megvalósításáról.

A gyártó, a hangminőség mellett figyelmet fordított a könnyű telepíthetőségre is, ezért a „300 Series” hangsugárzók a szabadalmaztatott EQI (Easy Quick Install) rögzítési rendszert kapták. Az egyszerű szerelést a szerszámok nélkül használható szerkezet biztosítja, mely a hangsugárzót automatikusan rögzíti tartójába, akár az oldalfalon, akár a mennyezeten történjen annak elhelyezése.

A Focal „100 Series” beépíthető hangsugárzói már márciustól kaphatók a hivatalos viszonteladóknál, a „300 Series” modellek legújabb darabjainak érkezése pedig, a gyártó információi alapján, május végén várható.

forrás: focal