Új, limitált kiadású hangsugárzót mutatott be Dynaudio

Dynaudio új kompakt hangsugárzót mutatott be Heritage Special néven. Az újdonság olyan legendás Dynaudio modelleket idéz, mint például a Crafft, a Contour vagy a Special Twenty-Five.

A Heritage Special több részletet örökölt a gyártó korábbi legendás modelljeitől, de emellett számos újdonság és különlegesség is helyet kapott a limitált számú modellben. Az újdonságból összesen 2500 pár kerül forgalomba világszerte, a megépítésre és a felhasznált anyagokra pedig kiemelt figyelmet fordított a gyártó.

A kabinet 19 mm vastag MDF-ből készül, amelyet fenntartható forrásból származó, amerikai diófa furnér borít. Az elkészült furnérozást háromszor csiszolják, majd több rétegben lakkozzák és polírozzák, amely folyamat összesen 3 napig tart minden darab esetén.  A dobozok belső felületére nehéz bitumenlapok kerültek, amelyek extra merevséget és különlegesen alacsony rezonanciaszintet biztosítanak a darabonként 11 kg-os hangsugárzóknak.

A magassugárzó takarólapja az Esotar T330D modellből származik, de a magassugárzó már a legújabb Confidence széria 28 mm-es Esotar3 referencia modellje. A 180 mm-es mély-középsugárzó az Evidence Platinum mélysugárzójának átdolgozott változata, amely különleges megoldásokat kapott. A hangszóró tekercse alumínium, a csévetest üvegszálból készül, a mágneses rendszer pedig neodímium és ferrit mágnesek egyedi kombinációjából áll. A Heritage Special a Contour i és a Confidence sorozatokból már ismert aszimmetrikus Nomex felfüggesztést is megkapta, melyet a hosszú löketű meghajtóra optimalizáltak.

A hangváltó teljesen új, házon belüli fejlesztés eredménye. Kialakítása a klasszikus elsőrendű szűrő topológiát követi és Mundorf csúcssorozatú kondenzátorokból, valamint a Dynaudio Labs által válogatott kiváló minőségű alkatrészekből épül. A keresztváltó amellett, hogy impedancia- és időkorrekcióval rendelkezik, különlegesen egyenletes átmenetet is biztosít a meghajtók között.

A belső kábelezés van den Hul CS12, a kábelterminálok pedig a WBT 710 Cu mC NextGen különleges típusai.

A limitált kiadású Heritage Special már elérhető a hivatalos kereskedőknél, ára pedig 6.000€ (kb. 2.190.000,-Ft) páronként, amelyhez 10 év garancia-kiterjesztés is tartozik.

forrás: dynaudio