Új integrált erősítő és CD-lejátszó a Denon-tól

Új 600-as sorozatú integrált erősítő és CD játszó párossal jelentkezett a Denon, melyeket az korábban megjelent 1600-as és 800-as modellsorozatok alá pozicionált a gyártó.

PMA-600NE integrált erősítő

A Denon nagy erőfeszítéseket tett az interferencia kiküszöbölése és a hangminőség fenntartása érdekében az új 600-as széria esetében. A PMA-600NE integrált erősítőt a Denon Advanced High Current (AHC) single push-pull áramkörének erősítési technológiájával fejlesztették ki, amely 70 watt teljesítményre képes csatornánként (4ohm, 1kHz, THD 0,7%, 2 csatornán mérve).

A Denon 800 és 1600 sorozatú HiFi komponensekhez hasonlóan a PMA-600NE is bekerültek a legújabb digitális kapcsolatok lehetőségei, beleértve a 24-bit/192 kHz-es digitális-analóg konverterrel támogatott Bluetooth streaming-et is, amely a digitális streaming fájloknak minőségi hangzást biztosít.

A nagy dinamikatartomány biztosítása érdekében a Denon mérnökei gondosan válogatták össze az egyes alkatrészeket és úgy építették meg az erősítő áramkört, hogy az akár 100 kHz-es frekvencia átvitelt biztosítson. A fő transzformátor külön tekercselt vezetékekkel rendelkezik az audio- és vezérlőáramkörökhöz, valamint egy beépített mikroprocesszorral, amely Stop Mode funkciót kínál. A felhasználó által választható analóg mód lehetővé teszi, hogy az erősítő tisztán analóg erősítőként működjön a digitális bemenetek és a Bluetooth letiltásával, ezzel elkerülve a digitális áramkörök hatását az analóg szakaszra.

A szakemberek nagy figyelmet fordítottak rezgések és a környezeti hatások minimalizálására is, ezért a PMA-600NE mechanikusan elcsatolt és védett jelszintű osztott felépítéssel (SLDC) rendelkezik.
Az újdonság öt analóg bemenettel, köztük egy MM Phono bemenettel is rendelkezik , melyhez egy új high-gain EQ áramkör tartozik, továbbá Bluetooth vezeték nélküli streaming, két optikai és egy koaxiális bemenet is helyet kapott.

DCD-600NE CD lejátszó

A Denon több mint 35 éve tervez CD-lejátszókat, mely örökségre a DCD-600NE CD-lejátszó is épül. Az új CD játszó támogatja a CD, CD-R/RW, MP3 és WMA formátumokat, és a Denon AL32 jelfeldolgozási technológiával gondoskodik arról, hogy a lemezekről mindig a legjobb
minőségű hang szólaljon meg.

A CD-lejátszó táp transzformátorai rezgéscsillapítókat kaptak, ezzel is csökkentve a nem kívánt rezgéseket. A Pure Direct üzemmód közvetlenül az erősítőkhöz továbbítja a hangot azáltal, hogy deaktiválja az elülső kijelzőt és a szükségtelen áramköri részeket, melyek hatással lehetnek a hang minőségére.

A DCD-600NE áramköri kialakítását úgy tervezték, hogy a jelutak a lehető legrövidebbek legyenek. A rétegelt áramköri panelek és a rövidebb jelúttal rendelkező áramkörök miatt a bal és a jobb csatorna közötti interferencia csökken, ezzel is csökkentve az audiojelekre gyakorolt káros hatásokat.

A PMA-600NE integrált erősítő és a DCD-600NE CD lejátszó 2019 szeptemberétől elérhető a hivatalos Denon kereskedőknél.

forrás: denon