Új HEOS soundbar-ok a Denon-tól

A Denon két új soundbar-ral bővíti kínálatát, melyek fejlett hangminőséget és modern csatlakoztatást kínálnak, köztük ARC képes HDMI-t, beépített Bluetooth kapcsolatot, nagy-felbontású hanganyagok támogatását, D osztályú erősítést és megújult DSP jelfeldolgozást.

A soundbar-ok kiválóan biztosítják házimozi és zenei hangélmény megteremtését, továbbá egyszerű telepíthetőséget, könnyű használatot és vezeték nélküli működést kínálnak. Mindkét modell képes a Hi-Res Audio tartalmak, DSD (2,8/5,6 MHz), a FLAC, a WAV, az ALAC (192 kHz/24 bit), az MP3, a WMA és az AAC fájlok lejátszására és támogatják a legnépszerűbb formátumokat is.

Nem maradt ki a Denon saját vezeték nélküli többszobás audioplatformja sem, így a HEOS legújabb verziója is megtalálható mindkét soundbar-ban. A zene-streaming lehetősége rendelkezésre áll Wi-Fi vagy Bluetooth kapcsolaton keresztül, a szintén HEOS képes Denon és Marantz  AV-erősítői és egyéb audioeszközei között. A zene-streaming lehetőségeit az ingyenesen elérhető HEOS mobilalkalmazás is segíti, amely egyszerű elérést biztosít olyan zenei szolgáltatásokhoz, mint az Amazon Music, a Spotify, a Deezer, a TIDAL, a TuneIn és a SoundCloud.

A soundbar-ok vezérlése lehetséges az egyre népszerűbb hangutasításokkal is, mivel mind a Google Assistant, mind az Amazon Alexa használata támogatott, egy Amazon Echo vagy Google Home eszköz segítségével.

A kisebb, DHT-S516H 7 cm-es magasságának köszönhetően egyszerűen falra is szerelhető vagy a TV elé helyezhető. Már az olcsóbb soundbar is támogatja az Airplay 2-t, bemenetei között pedig optikai digitális és 3,5 mm-es analóg lehetőségeket is kínál. A hangfeldolgozást a Denon Dialogue Enhancer is segíti, amely biztosítja, hogy a hangos effektek közben is érthető maradjon a beszédhang.

Mindkét soundbar támogatja a jelenleg legnépszerűbb Dolby Digital, Dolby Digital Plus és DTS surround formátumokat, a DHT-S716H pedig a tömörítetlen Dolby TrueHD és DTS-HD Master Audio formátumok dekódolását is biztosítja. A HDMI csatlakozások az ARC mellett támogatják az Auto Low Latency Mode (ALLM) funkciót is a játékélmény biztosításának érdekében, de a DHT-S716H a 4K Ultra HD és nagy dinamikatartományú HDR10 és Dolby Vision képanyagok továbbítására is képes a HDCP 2.2 kompatibilis HDMI be- és kimenetei között.

A kiegészítő DSW-1H mélysugárzó segítségével és a DHT-S716H integrált HEOS rendszerét felhasználva egy 5.1-es surround hangrendszer is könnyedén kialakítható, a hátsó csatornák kiszolgálása pedig az opcionális HEOS 1, HEOS 3, HEOS 5 vagy HEOS 7 hangsugárzókra bízható.

A Denon DHT-S516H várhatóan 699 €-s (kb. 230.000,-Ft), a DHT-S716H pedig 899 €-s (kb. 295.000,-Ft) áron kerül forgalomba, megjelenésük pedig szeptember második felében várható a márkakereskedésekben.

forrás: denon