Új, felsőkategóriás streaming integrált erősítő a Yamaha-tól

Az új R-N2000A streaming integrált erősítő a gyártó felsőkategóriás modelljeinek legjobb megoldásait örökíti tovább. Az újdonság a Yamaha Mechanical Ground koncepciójának megfelelően készült, így a teljesítményt és a hangminőséget közvetlenül befolyásoló komponenseket (toroid transzformátor, hűtőborda-blokkok) közvetlenül a rezgéscsillapított alaphoz rögzítették, mely alá ezüstözött tömör sárgaréz lábak kerültek.

Az erősítő áramköreit újratervezték, a tápegységet frissítették és kiemelt figyelmet fordítottak a feszültségingadozások és a földzaj hatásainak kiküszöbölésére. Az újdonságba bekerült a cég saját YPAO (Yamaha Parametric Room Acoustic Optimizer) automatikus helység-kalibrációs technológiája, amely segítségével az adott akusztikus környezethez igazítható a hang.

Az R-N2000A cég saját fejlesztésű MusicCast hálózati platformját használja, ami többek között dedikáltan támogatja az Amazon Music, a Tidal, a Spotify és a Qobuz elérést. A digitális részleget egy ES9026PRO DAC képviseli, amely támogatja a PCM (384 kHz) és a DSD (11,2 MHz) lejátszást és USB, valamint HDMI ARC aljzatokkal is rendelkezik. A készülék előlapjára a korábban is alkalmazott, tradicionális gombok és tárcsák kerültek, valamint a már megszokott deprez műszerpár is helyet kapott, amelyek együtt kellemesen retro hangulatot keltenek.

Az újdonság előre láthatóan ősszel kerül forgalomba, ára pedig jelenleg nem ismert.

forrás: yamaha