Új felsőkategóriás Pioneer AV-erősítők érkeznek

A pár éve már az Onkyo-hoz tartózó Pioneer jelenlegi felsőkategóriás AV-erősítői felett már kissé eljárt az idő, ezért aktuálissá vált a modellfrissítés. Ezt a japán gyártónál is érezhették és ennek köszönhetően két új csúcs AVR érkezését jelentették be.

A két újdonság az SC-LX904 és az SC-LX704, melyeket a legfrissebb technológiákkal szereltek fel a mérnökök. Mindkét modellen hét HDMI bemenet, három HDMI kimenet kapott helyet és támogatják az Ultra HD továbbítást, a HDCP 2.3 védelmet, a 4K / 60Hz protokollt, továbbá a Dolby Vision, HDR10, HLG képformátumokat, a WCG-t (Wide Color Gamut), valamint az Ultra HD felskálázást (1080p – 4K).

A legújabb hangformátumok támogatása sem maradt ki, köztük a Dolby Atmos és a DTS: X aktuális verziói, melyek további két új funkcióval is rendelkeznek a hangminőség javításának érdekében. A Pioneer „Audio Exclusive Mode” lekapcsolja a HDMI videojelet, ha arra nincs szükség, az „AV Direct Mode” pedig kikapcsolja az összes hálózati funkciót, amely által tovább javul az audiojel minősége.

A teljesítményt a Pioneer saját fejlesztésű „Direct Energy HD” D-osztályú erősítői biztosítják, melyek a nagyobb modellben csatornánként 215 W, a kisebb modell esetén pedig 205 W teljesítményt biztosítanak. Az SC-LX904 11, az SC-LX704 pedig 9 erősített csatornával rendelkezik. Mindegyik modellbe Sabre ESS9026PRO 384 kHz / 32 bites DAC-ok kerültek az elérhető legjobb hangminőség érdekében.

Az újdonságokba bekerültek a legnépszerűbb vezeték nélküli kapcsolatok is, mint a Chromecast, az Apple AirPlay 2, a DTS Play-Fi, továbbá az alapnak számító Bluetooth és Wi-Fi sem maradt ki, a Pioneer/Onkyo saját fejlesztésű FlareConnect vezeték nélküli megoldása pedig fejlett multi-room megoldásokat tesz lehetővé. A filmek eredeti képminőségének megőrzésének érdekében bekerült az IMAX Enhanced funkció is, az egyre népszerűbb hangvezérlésre pedig a Google Assistant biztosít lehetőséget, de a jövőben egy szoftverfrissítéssel elérhető lesz „Works with Alexa” használata is.

Az új AV-erősítők külső digitális forrásokból támogatják a 192 kHz / 24 bites FLAC, WAV, AIFF és ALAC, valamint a DSD 2.8 / 5.6MHz / 11.2MHz formátumokat.

Az újdonságok várhatóan októberben kerülnek az üzletekbe, árazásuk pedig nagyjából 2.700€ (kb. 900.000,-Ft) és 1.800€ (kb. 600.000,-Ft) körül alakul. A hazai megjelenésről és a hivatalos árakról jelenleg nem állnak rendelkezésre információk.

forrás: pioneer