Új Denon AH-D5200 és AH-D1200 fejhallgatók

A Denon két legújabb fejhallgatója mögött nem kevesebb, mint ötven év tervezési tapasztalat áll, ami már önmagában is garancia a hangminőségre. A gyártó azonban nem elégedett meg az elérhető legjobb hangzással, a megjelenés is kivételesre sikerült.

A két újdonság közül egyértelműen a nagyobb modell sikerült látványosabbra, melyet a tervezők valódi fából és minőségi fémből készült dizájnnal láttak el. A felhasznált zebrafa nem csak rendkívül elegáns, hanem nagy sűrűségének köszönhetően természetes akusztikai tulajdonságait használja fel a nem kívánt rezonanciák csökkentésére.

A felhasznált fa stílusának ellensúlyozásaként, az AH-D5200 egy nagy szilárdságú alumínium öntvény fejpántot kapott, mely egyben biztosítja a hosszú élettartamot és az ergonomikus kialakítást. Az univerzális, könnyűsúlyú tervezés és a lágy, bőrbevonatú memóriahab fülpárnák pedig hosszútávú, kényelmes zenehallgatást tesznek lehetővé.

Az elérhető legjobb hangminőség érdekében a D5200 a Denon FreeEdge névre hallgató, Japánban gyártott, nagy szilárdságú és kis tömegű 50 mm-es meghajtóit kapta, melyek rezgéscsökkentő műgyanta burkolatba kerültek. A szabadalmaztatott technológia megakadályozza a membrán nem kívánt torzulásait, valamint a speciális, rugalmas perem megkönnyíti a legapróbb zenei jelek tiszta visszaadását.

Az AH-D1200 tervezésénél a Denon azokra gondolt, akik  útközben is szeretnék kedvenc zenéiket a lehető legjobb minőségben élvezni. A kisebb típusszámú modell kifejezetten kültéri zenehallgatásra készült, így ideális társ lehet a napi ingázásban, de akár a hosszabb utazások alatt is. A kiemelkedő hangzás mellett a tartós anyagok alkalmazása és a kényelem itt sem maradhatott el, ezért a D1200 látványos, monokróm alumínium elemekből készült, továbbá a szintén memóriahabos fülpárna ergonomikus 3D kialakítást kapott.

A mobilitást és a kényelmet szolgálja a D1200 összehajtható kivitele is, mely így a mellékelt hordtáskában egyszerűen és biztonságosan tárolható. Zenehallgatás közben a telehonhívások fogadása sem okoz gondot, mivel a háromgombos távirányító és a beépített mikrofon egyszerű használatot biztosít ilyen esetekben.

A két újdonság már hazánkban is a viszonteladók polcaira került, ahonnan az AH-D5200 189.990,-Ft-ért, az AH-D1200 pedig mindössze 54.990,-Ft ellenében vihető haza.

forrás: denon