Új csúcsmodellt kapott a Phonar Veritas sorozata

A Phonar nemrég mutatta be a Veritas NEXT széria csúcsán álló P10.2 módosított változatát, a P10.2 NEXT SE-t, ami a gyártó információi alapján egy olyan különleges modell, amelyet a Phonar mérnökei a hivatalos partnerek és neves teszt-portálok szakembereinek visszajelzései alapján terveztek újra.

A Veritas P10.2 NEXT SE hangszórókészlete méretben nem változott elődjéhez képest, azonban, a meghajtókat gyártó cégek (ScanSpeak, Peerless) a Phonar mérnökeinek tervei alapján, szoros együttműködésben módosították, tervezték újra a hangszórók belső felépítését és mozgó alkatrészeit. A Phonar kérésére szerkezeti, mechanikai változtatásokat eszközöltek a hangszórókban.

phonar veritas speaker high end

Az újdonság méretei nem változtak a „sima” P10-hez képest, maradt az impozáns 140 cm-es magasság és a tekintélyes, darabonkénti 40 kg-os súly. A meghajtók három-utas, öt hangszórós D’Appolito elrendezésben kerültek a front oldalra, a dupla, külön kamrás bass-reflex rendszer pedig a hátoldalon kapott helyet. A magassugárzó egy R3004 ScanSpeak Illuminator, amely 25 mm-es textil-membránjára egy különleges fáziskúp került.

phonar veritas scanspeak illuminator speaker high end

Az Illuminator magassugárzók különlegessége, hogy a speciális membránkialakítás és nagy méretű hangtekercs együttese rendkívül egyenletes frekvenciaátvitelt biztosít még a 30 KHz feletti tartományban is. A magassugárzók előlapja alumínium öntvényből készül, ami maximális mechanikai stabilitást és csillapítást biztosít. A magassugárzó megkapta a ScanSpeak egyedülálló „AirCirc” belső felépítését, amely hat különálló neodímium mágnes-tömbbel biztosítja a belső kamrában az optimális légáramlást.

phonar veritas peerless nomex speaker high end

A két 130 mm-es középsugárzó és a két 210 mm-es mély a Peerless-tól érkezett és utóbbiak membránja különleges cellulóz alapú (Nomex-papír) anyagból készült.

A Phonar Veritas P10.2 NEXT SE hátsó terminál-blokkjára felkerült a kisebb típusokon is megtalálható jumper, amely segítségével a magassugárzó -1,5 / 0 / +1,5 dB, a középhangszórók pedig -1 / 0 / +1 dB tartományban állíthatók.

phonar veritas jumper speaker high end

A Phonar Veritas P10.2 NEXT SE megjelenésének van egy hazai vonatkozása is, mégpedig az, hogy első és Európában jelenleg egyetlen pár, a magyarországi képviselet bemutatótermében látható és hallgatható meg.

A Phonar Veritas P10.2 NEXT SE már rendelhető a márkakereskedésekben és a speciális változat páronként 3.700.000,-Ft ellenében vihető haza.

forrás: ekline audio