Új csúcsmodellel bővíti hangsugárzó kínálatát az Elipson

Az Elipson hazánkban a kevésbé ismert nevek közé tartozik annak ellenére, hogy a francia gyártó tavaly ünnepelte fennállásának 80. évfordulóját. A cég főként jellegzetes, gömb alakú hangsugárzóival vívta ki hírnevét, de emellett a hagyományosabb formavilággal rendelkező modellsorozataira is nagy figyelmet fordít.

A Prestige Facet modelleket már közel két éve kínálja az Elipson, most azonban a széria csúcsára egy új zászlóshajót ültetett. Az új Prestige Facet 34F a modellsorozatban betöltött pozíciójához illő méretekkel rendelkezik és hangszórókészlete sem az átlag hangsugárzók mezőnyét erősíti.

Az új csúcsmodell 120 cm magas és 42 kg-os dobozát több belső merevítővel látták el, amire szükség is van, a beépített hangsugárzókat látva. A magas egy 25 mm-es selyemdóm, amit két alumínium fáziskúppal kiegészített 170 mm-es középhangszóró fog közre, az alsó tartomány megfelelő megszólaltatásáért pedig további két darab 250 mm-es mélysugárzó felel.

A Prestige Facet 34F további adatai is figyelemreméltók, mivel terhelhetősége 300 W, érzékenysége 94 dB, frekvenciaátvitele 25-25.000 Hz, amihez 6 ohm impedancia tartozik. A magas érzékenységnek és az átlagnál alacsonyabb impedanciának köszönhetően a méretes hangsugárzó meghajtásához nincs szükség egy erőműre, ennek köszönhetően pedig kisebb teljesítményű integrál vagy csöves erősítőkkel is jó párost alkothat.

A hangszórók körül a modellsorozatra jellemző kis „piramisokból” álló szilikongyűrűk találhatók, melyek a gyártó információi alapján lineárisabb és homogénebb hangképet eredményeznek. Az újdonság hangváltójára is kiemelt figyelmet fordítottak a szakemberek, ennek köszönhetően audiofil minőségű poliészter kondenzátorok, fémréteg ellenállások és különleges légmagos tekercsek kerültek a fontosabb helyekre.

Az Elipson Prestige 34F fekete, dió és fehér színekben május elején kerül a forgalmazókhoz, ára pedig Európában 2.800€ (kb. 910.000,-Ft) körül alakul. A hazai forgalmazás kezdetéről és a magyarországi hivatalos árakról jelenleg nem áll rendelkezésre információ.

forrás: elipson