Új csúcs AV-erősítőt mutatott be a NAD

NAD T 778 AVR AV-Magazin.hu

A NAD bemutatta új csúcsmodell AV-erősítőjét, a 9 csatornás T 778-at. A cég az AVR kategóriában elért sikereire épít, azonban az új modell számos újdonságot kapott, de emellett megtartották a moduláris bővíthetőség és frissítés szokatlan és egyedi lehetőségét.

A NAD némi késéssel reagált a legújabb technológiákra és piaci elvárásokra, de a végeredmény magáért beszél. A gyártó az új zászlóshajó AV-erősítőbe lenyűgöző műszaki tartalmat és hibrid-digitális erősítő- technológiát pakolt, ezzel pedig egy igazi csúcsmodellt sikerült összeraknia.

NAD T 778 AVR AV-Magazin.hu

A T 778 a NAD új hibrid-digitális technológiájának legújabb fejlesztéseivel rendelkezik, ezáltal a 9 erősített csatorna alacsonyabb torzítási értékekkel és nagyobb hatékonysággal üzemel. A csúcsmodell 9 x 100 W teljesítményre képes, mely adatokat a gyártó valós, néveleges torzítás mellett garantálja.

A rugalmas beállíthatóság érdekében az erősítő csatornái szabadon konfigurálhatók a legújabb hangformátumok kihasználására vagy egy erősített multi-room rendszer kialakítására. A vezérlést és az egyszerű kezelést egy színes TFT érintőképernyő is biztosítja, segítségével pedig a menürendszer összes funkciója könnyedén elérhető.

A NAD saját moduláris bővítési megoldása (MDC) folyamatos frissítési lehetőségeket biztosít, ennek köszönhetően pedig nincs szükség a készülékek évenkénti teljes cseréjére, elég mindössze a megfelelő modult cserélni a legújabb szolgáltatások és funkciók eléréséhez.

A T 778 képes a Dolby Atmos és a DTS hangformátumok feldolgozására, a szobakorrekciót pedig a Dirac Live legújabb verziója végzi. A modern hangformátumok mellett a 4K UHD képformátumok támogatása sem marad ki, a kiemelkedő hangminőséget biztosító vezeték nélküli multi-room megoldások kialakításáért pedig a továbbfejlesztett Hi-Res BluOS rendszer felel.

A beépített alkatrészek és a tervezés a cég több évtizedes filozófiáját követi, így a lehető legjobb minőségű komponensek, a legegyszerűbb megoldások és a legrövidebb jelutak kaptak helyet a burkolat alatt. Ez a megközelítés biztosítja a lehető legjobb minőséget, az egyszerű kezelhetőséget és a maximális teljesítményt. A gyártó közleménye alapján „a T778-ban a NAD tradicionális hangminősége egyesül a legújabb formátumok kezelésével és a legmodernebb vezérlési lehetőségekkel”.

A NAD új csúcs AV-erősítője a szeptember 12-én nyitó CEDIA Expo-n debütál, ahol a látogatók élőben is megismerkedhetnek az újdonsággal.  A gyártó előzetes bejelentése alapján a T 778 várhatóan októberben kerül a márkakereskedők polcaira, ára pedig 3.000$ (kb. 900.000,-Ft) körül alakul. A hazai megjelenésről és a magyarországi árakról jelenleg nem állnak rendelkezésre információk.

forrás: nad