Új centerrel bővül a KEF Q hangsugárzó sorozata

kef q250c

A KEF Q modellcsaládjában korábban is két centersugárzó kapott helyet, így nem meglepő, hogy a gyártó legújabb sorozatához is bejelentette egy újabb, kisebb méretű center érkezését.

A KEF Q250c modell, egy kompakt center sugárzó, amelyet a Q650c alternatívájaként kínál a gyártó. Az újdonság külső tekintetében tökéletesen illeszkedik a sorozat többi darabjához, azonban kevesebb helyet igényel nagyobb társánál. A hátsó reflexport eltávolításra került, így zárt modellként a doboz könnyebben elhelyezhető fal közelében is.

A KEF információi alapján az új modell horizontálisan és vertikálisan, tehát LCR hangsugárzóként is használható, ami egyszerűen biztosíthatja az egységes hangsugárzók elhelyezését, továbbá segítség a kisebb méretű helységekben komolyabb mozit kialakítani vágyók számára.

A KEF Q250c azonban nem csak méretében változott, hanem számos, a hangminőséget javító változtatást is kapott. A mérnökök átdolgozták a Uni-Q meghajtókat, melyek nagyobb tekercseket és módosított felfüggesztést kaptak. A magassugárzó szintén átesett pár apróbb finomításon, valamint a keresztváltó alkatrészeire is nagyobb figyelmet fordítottak a tervezőasztalon.

A KEF Q250c forgalmazása októberben kezdődik, az újdonság pedig fehér, fekete és dió színekben lesz elérhető. Hazai ára jelenleg még nem ismert, de a gyártó oldalán elérhető információk alapján külföldön nagyjából 600 dollár (kb. 180.000,-Ft) ellenében lesz hazavihető.

forrás: kef