Új Booster rezgéscsillapító párnák az Audio Engineers-től

A Booster rezgéscsillapító párnák prémium anyaghasználattal és egyedi dizájnnal próbálják felhívni magukra a figyelmet, továbbá különleges részecskecsillapító technológiával biztosítják a megfelelő elcsatolást, így rendkívül hatékonyan használhatók audiokomponensek leválasztására.

A Booster sorozat két tagból áll, a Booster Kinetic és a Booster Fluidum modellekből. Mindkét modell azonos dizájnnal rendelkezik, azonban a Kinetic csak „soft black”, a Fluidum pedig csak „camel” színben érhető el. A két modell nem csak színben, hanem technológiában is eltér egymástól. A Booster Kinetic pontosan méretezett tiszta szilícium-dioxid szemcséket tartalmaz, amelyek egymáshoz képest történő elmozdulása a rezgéseket hővé alakítja. A Booster Kinetic nem rugalmas csillapítást biztosít, így hatékonyabb megoldást kínál az elasztomer csillapítóknál, mivel az elnyelt rezonanciák így nem képesek visszaverődni.

booster, booster kinetic, isoacoustis, slillpoints, finite elemente, viablue ufo, damper, rezgéscsillapító, audio engineers

A Booster Fluidum szintén részecskecsillapító technológiát alkalmaz, de finomabb és egy különleges polimer bevonattal ellátott tiszta szilicium-dioxid szemcséket tartalmaz. A megoldás különlegessége, hogy a kisebb szemcseméretnek és polimer bevonatnak köszönhetően a Booster Fluidum a nem-newtoni folyadékokhoz hasonlóan viselkedik. Ennek köszönhetően a rezonanciák frekvenciájától és erejétől függően változik a keménysége, így adaptív rezgéscsillapításra képes.

booster, booster kinetic, isoacoustis, slillpoints, finite elemente, viablue ufo, damper, rezgéscsillapító, audio engineers

Mindkét modell különleges, bőrhatású külső burkolatot kapott, amelyek vágása és feliratozása lézerrel készül. A Booster modellek összeállítását teljesen kézi munkával végzik, varrásuk pedig az ejtőernyőzésben is használt poliamid szállal történik.

booster, booster kinetic, isoacoustis, slillpoints, finite elemente, viablue ufo, damper, rezgéscsillapító, audio engineers

A Booster modellek teherbírása darabonként 10 kg, így a 3 darabos készlet maximum 30kg-os, a 4 darabos készlet pedig maximum 40kg -os eszközökhöz használható. Használatukat a gyártó elsősorban audio-készülékekhez, forráseszközökhöz, erősítőkhöz, center- és állványos hangsugárzókhoz, projektorokhoz és aktív mélysugárzókhoz javasolja.

A Booster Kinetic és Booster Fluidum rezgéscsillapító párnák ára Európában 99€ (kb. 39.000,-Ft) és 159€ (kb. 62.000,-Ft) között alakul. Magyarországon azonban a hazai forgalmazó Deltahifi kínálatában most jelentős kedvezménnyel, bevezető áron, már 22.990,-tól elérhetők.

forrás: audioengineers