Új, barátságosan árazott soundbar a Denon-tól

Napjaink televízióinak hangja többségében csak a hírek meghallgatásához elég, azonban egy film vagy zenei műsor minőségi megszólaltatásához már kevés. Erre a problémára jelenthet megoldást a Denon legújabb, megfizethető kategóriába tartozó soundbar-ja, amit barátságos árazása mellett használható szolgáltatásokkal is ellátott a gyártó.

A Denon DHT-S316 ultravékony és kompakt „Slimline” kialakítást kapott, ennek köszönhetően pedig elhelyezése szinte gyerekjáték. Az alacsony és keskeny központi egység egyszerűen elfér a TV előtt, de a falra is szerelhető. A vezeték nélkül kapcsolódó aktív mélysugárzó számára pedig könnyedén lehet helyet találni a szoba bármely pontján.

Az újdonság Dolby Digital és DTS dekóderrel is rendelkezik, de a beépített Virtual Surround segítségével a kétcsatornás anyagokból is képes háromdimenziós hangteret létrehozni. Filmeknél a beszédérthetőség javítását a „Denon Dialogue Enhancer” végzi, a hangminőségért pedig a központi egységbe épített 32 x 110 mm-es közép- és 25 mm-es magassugárzók felelnek. A hangok alsó tartományának megszólaltatása pedig a subwoofer-be épített 140 mm-es mélyhangszóró feladata.

A Denon DHT-S316 beüzemelése sem okoz problémát, mivel már egyetlen ARC képes HDMI kábel is elég, de ezen felül még rendelkezésre áll egy optikai digitális aljzat és egy analóg AUX bemenet is. A soundbar-ból nem maradt ki a már megszokottnak nevezhető Bluetooth vezeték nélküli kapcsolat sem, mely segítségével szinte bármely mobileszközről képes az azon tárolt zenei anyagok vagy a kapcsolódó streaming szolgáltatók tartalmainak megszólaltatására.

A Denon új soundbar-ja bár nem rendelkezik a napjainkban egyre divatosabb okosszolgáltatások többségével és az egyre jobban terjedő „mesterséges intelligenciák” egyik változata sem került bele, azonban barátságos árazása mindezeket pótolhatja a mindennapi ésszerű felhasználás során.

A Denon DHT-S316 soundbar 89.990,-Ft-os áron, októbertől már a magyarországi viszonteladók kínálatában is elérhető.

forrás: denon