Új ARCAM AV-erősítők érkeznek

Az Arcam négy új modellt jelentett be AV kinálatában, amelyek között három AV-receiver és egy AV-processzor található.

A külső maradt az előző generációnál már megismert dizájn és elrendezés. Az ARCAM AVR11, AVR21 és AVR31 esetében elérhető a 8K@60fps, AURO-3D, Dolby Atmos, Dolby Vision, DTS:X és HDR10+ támogatás és mindegyik készülék HDMI 2.1 (HDCP2.3) portokat kapott. Elérhető az Airplay2, az aptX HD Bluetooth, a Chromecast, az MQA, a Spotify Connect, a Roon és a TIDAL Connect is.

A D/A átalakításról mindegyik modellben ESS9026PRO DAC-ok gondoskodnak és mindhárom modell megkapta az ESS referencia feszültség-szabályozóját. Az akusztikus korrekciót a DIRAC Live rendszer hivatott kompenzálni, elérhető a Bass Control elő-kalibráció, továbbá a Dirac Live Bass Management, mely utóbbi automatikusan maximalizálja az alacsony frekvenciájú teljesítményt.

A két legkisebb modell AB-osztályú erősítő technológiát kapott és hét erősített csatornát biztosít, azonban az AVR11 összesen tizenkét, az AVR21 pedig tizenhat csatornát képes natívan kezelni. Az AVR31 G-osztályú végfokokat kapott extra tápegységgel, ami nagy terhelés mellett is stabil üzemi körülményeket képes biztosítani.

Az ARCAM AV41 AV-processzor ugyanazokkal a szolgáltatásaokkal rendelkezik, mint az új AVR modellek. 16 csatotnát képes kezelni és mindegyik csatornához szimmetrikus XLR kimenetek tartoznak.

Az új AVR-ek árai  3.199 € (kb. 1.250.000,-Ft) és  4.599 € (kb. 1.800.000,-Ft) között alakulnak, az AV-processzort pedig 5.399 € (kb. 2.100.000,-Ft) ellenében lehet majd hazavinni. A hivatalos magyarországi árakról jelenleg nincs információ. Az újdonságok várhatóan második negyedévben kerülnek a boltok polcaira.

forrás: arcam