Új AIR technológiával készült tápkábelek az Inakustik -tól

Az Inakustik Air tápkábel kínálatot eddig csak az AC-2404 képviselte, azonban a német gyártó most két új modellt is bemutatott a kategóriában, az AC-4004 AIR és AC-1204 AIR tápkábeleket.

A gyártó AIR technológiának megfelelően a két új tápkábelnél is speciális furatokkal rendelkező kapcsok gondoskodnak arról, hogy az egyes vezetékek egymástól mindig egyenlő távolságra fussanak. Ennek a szerkezetnek az eredménye a „levegő szigetelés”, amelynek köszönhetően minimálisra csökken az energiaveszteség és optimalizálódnak az elektromos paraméterek.

A Referenz AC-4004 AIR tápkábel a 16 db vezetőszálból álló többmagos szerkezettel rendelkezik és a korábban már forgalomba került AC-2404 AIR tápkábel, valamint az LS-4004 hangszórókábel kombinációjaként jött létre. A kisebb Referenz AC-1204 AIR modell 4 magos felépítést kapott, amely alapjául pedig az LS-1204-es kábel technológiáját használták fel.

A többmagos szerkezetnek köszönhetően a létrejövő mágneses mezők fedik és kompenzálják is egymást az egyes vezetékek körül. A magok számától függően a vonalindukció fokozatosan minimalizálódik és a magas frekvenciák esetén jelentkező meredek feszültségugrások által okozott felületi áramhatás is jelentősen alacsonyabb.

A vezetők hasznos keresztmetszete jelentősen nőtt a csúcsmodell esetében, de a vastag kábelek okozta negatívumok nélkül. Mindegyik modell sűrű fonású, ónozott réz árnyékolást kapott, amely megvédi a közelben lévő kábeleket és audio-komponenseket a külső zavaroktól, továbbá a vezetők oxidációt is megakadályozza.

Az új Inakustik Referenz AIR tápkábeleket kifejezetten audiofil és felső kategóriás prémium high end rendszerekhez tervezték. Minden egyes darabot a legnagyobb gondossággal tesztelik és vizsgálják, majd az eredményeket rögzítik, továbbá minden egyes kábel egyedi sorozatszámot kap.

Az AC-4004 és az az AC-1204 AIR tápkábelek decemberben kerülhetnek a boltok polcaira, a kisebb modell mellé 550€-tól (kb. 200.000,-Ft), a csúcsmodell mellé pedig 2.400€-tól (kb. 875.000,-Ft) induló árcédula kerül várhatóan.

forrás: inakustik