Tovább bővíti a Focal a Chora hangsugárzó családot

A francia gyártó négy új modellt mutatott be, melyek a nemrég megjelent Chora modellcsaládot egészítik ki és a gyártó az újdonságokkal elsősorban a házimozi rajongókat célozza meg. A újdonságok között helyet kapott egy center, egy háttér, egy aktív mélysugárzó és a francia specialista első álló Dolby Atmos enabled hangsugárzója is.

A Chora sorozat csúcsmodellje a D-826, amely frontoldali hangszórókészlete megegyezik a már kapható 826 típussal, de egy további beépített Atmos enabled hangszóróval érkezik, így a mennyezetre helyezett kiegészítő hangsugárzók nélkül is 3D hangélményt ígér, a gyártó leírása alapján.

A Chora széria centersugárzója kinézetében és színválasztékában teljesen illeszkedik a modellcsalád többi tagjához, de a falra szerelhető Chora Surround és a sorozathoz tartozó SUB 600P mélysugárzó, a gyári adatok alapján, csak fekete színben lesz elérhető.

A Chora 826-D, a Chora Center és a Chora Surround hangsugárzók egységesen 16.5 cm-es, szénszálas Slatefiber hangszórókat és Al-Mg inverz dóm magassugárzókat kaptak, melyeket a 826-D esetében egy 13 cm-es szintén Slatefiber anyagú membránnal készült Atmos hangszóró egészít ki, mely érdekessége, hogy a gyártó jellegzetes inverz magassugárzója itt koaxiálisan került beépítésére.

A SUB 600P mélysugárzóba 600 W csúcsteljesítményű, D osztályú erősítőmodul és 30 cm-es Polyflex meghajtó került. Utóbbi a gyártó szerint jobban megfelel az alacsony tartományokkal szemben támasztott elvárásoknak, ezért nem alkalmazták itt is a sorozatra jellemző Slatefiber membránanyagot.

Az új Chora modellek februárban kerülhetnek a kereskedők polcaira, az újdonságok árazása pedig 700€ (kb. 230.000,-Ft) és 1.600€ (kb. 550.000Ft) között várható. A hivatalos hazai árakról jelenleg nem áll rendelkezésre információ.

forrás: focal