Több se kell – Lamax Sounder2 Bluetooth hangszóró teszt

A Lamax Sounder 2 megjelenésével a kategória legismertebb márkanevének típusait idézi. Azonban tudjuk, hogy a kinézet nem minden, a hang és a használhatóság sok esetben fontosabb, így egy hosszabb teszt során próbáltuk megtudni, hogy a Sounder2 mire képes az ismertebb konkurens modellek mellett.

A Lamax kínálatában a Sounder2 képviseli az aktív élethez társuló zenehallgatást, minőségi formában. A Sounder2 hengeres megjelenése és formaterve modern hatást kelt. A színösszeállítás a gyártótól már megszokott fekete és türkiz, ami ez esetben is kellemes összhatást kelt. A Sounder2 súlya nem igazán az olcsóbb modelleket idézi, mivel több, mint fél kilógrammot nyom, ami pozitívum és egyben egy kissé ellentmondás az árcédulát elnézve, amihez IP67 tanúsítvany is társul.

A henger oldalán függőlegesen elhelyezett gombok jó kezelhetőséget biztosítanak, használatuk pedig logikus és egyszerű. A hengert a talpára állítva, fentről lefelé a bekapcsolás / effekt / párosítás gomb, alatta a hangerőgombok, melyek közé a Play / léptetés került, melyet a forrásválasztó követ, ami a Bluetooth , AUX vagy micro SD kártya közötti választást biztosítja. A gombok alatt, egy kipattintható gumifedél mögött található az USB C töltőaljzat, a microSD foglalat és az AUX bemenet.

A Sounder2-t a talpára helyezve a fedélen is lehetőség van a hangerő állítására egy elegáns és jól működő tárcsa segítségével. Az állítva használt eszközt a felülettől kis gumilábak csatolják el, melyek egyben a mélysugárzó passzív membránjának működéséhez szükséges távolságot is biztosítják ilyenkor. Annyit meg kell jegyeznünk, hogy tesztünk során ebben a formában kaptuk a legjobb hangot, a felakasztott vagy a kézben tartott változatokkal ellentétben.

A beltartalmomra sem lehet panasz, mivel a Sounder2 5.0-ás Bluetooth kapcsolattal rendelkezik, a megszólalásért két 15 W-os hangszóróegység felel, az üzemidőt pedig egy 4000mAh-s akkumulátor biztosítja, ami tesztünk alapján simán bírja a gyárilag megadott 12 óras zenehallgatást.

Mielőtt a hangminőségre és a gyakorlati használhatóságra rátérnénk, meg kell említenünk, hogy a Sounder2 csomagolása is a már megszokott minőségi szintet képviseli. A tartozékokra sem lehet panasz, a hangszóró mellé egy USC C töltőkábel és egy Jack AUX kábel is jár.

A Sounder2-t lakásban és szabadban is kipróbáltuk és több héten keresztül nyúztuk, így szinte teljes képet kaptunk a működéséről. A Bluetooth csatlakozás gyorsan ment minden esetben és folyamatos, stabil kapcsolatot biztosított beltérben és kültéren egyaránt. A szabadban nagyobb távolságból is használható, a lakásban a szobafalaknak köszönhetően kissé csökken a távolság, de egy panellakás két legtávolabbi helysége között, három falon keresztül is stabil volt a kapcsolat.

A Lamax Sounder2 megszólalása erőteljes és a kategóriában komolynak nevezhető mélytartománnyal rendelkezik. A mélyhangok ereje tovább fokozható, ha az eszközt falhoz közel vagy egy sarokba helyezzük, ilyenkor időnként már kissé soknak is nevezhető az alsó tartomány. A 360 fokos hangzás egész komoly teret képes létrehozni, ami jót tesz a hallgathatóságnak és a részletességnek is. A hangerő beltéren több mint elég, a leggyakoribb teszthelység 25 négyzetmétere is kicsinek bizonyult ahhoz, hogy a maximális hangerő ne legyen zavaróan hangos. Kültéren azonban már fel lehet tekerni rendesen, de ilyenkor a mély hangokat is érdemes kissé megtámogatni kiemeléssel. Pozitívum, hogy a Sounder2 még a legnagyobb hangerőállás mellett sem produkált semmilyen oda nem illő zajt vagy rezgést, ami alapján komoly figyelmet fordítottak az összeszerelésre.

  • Kivitelezés
  • Kinézet
  • Szolgáltatások/használhatóság
  • Hangerő
  • Hangminőség
  • Ár/érték
4.9

Összefoglalás

AV-Magazin: AJÁNLOTT

A Lamax Sounder2-t nagyon megszerettük tesztünk alatt. A kényelmes és egyszerű használhatóság, az erőteljes és Bluetooth hangszóró kategóriában már minőséginek nevezhető megszólalás, az összeszerelés, az IP67 tanúsítvány, mind olyan dolgok, melyek sokoldalúan használhatóvá teszik a Sounder2-t. Hangja elsősorban a fiatalabb korosztály számára és főként az elektronikus zenék kedvelőinek fog sok örömet okozni, azonban a True Wireless Stereo funkció ennél többet is ígér, melyet azonban nem tudtunk kipróbálni, mivel csak egy Sounder2 állt rendelkezésünkre.

Mindenesetre a Sounder2 mindenben elnyerte tetszésünket, mivel a minőségi összeszereléshez a kategóriában komolynak nevezhető hang , könnyű használhatóság és már viccesen alacsony ár társul. 

Listaár: 27.990,-Ft

Akciós ár: 22.990,-Ft-tól