Tiszta ezüstből készül az Inakustik legdrágább hangszórókábele

Az Inakustik egyre aktívabb a felsőkategóriás kábeleinek fejlesztésében, amit az is bizonyít, hogy a korábbi Referenz AIR hangszórókábelek csúcsára egy új zászlóshajót küldött. Az újdonság szerkezeti felépítése a korábbi modellek által megkezdett utat követi, azonban vezetői tiszta ezüstből készültek, árcédulájára pedig egy új, alsó-középkategóriás prémium autó értékének megfelelő összeg került.

A német kábelspecialista néhány éve lépett piacra az egyedi felépítésű, kézzel összeszerelt Referenz AIR sorozatú kábeleivel. A modellcsalád különlegessége, hogy a speciális távtartókon és spirális geometriában elrendezett, lakkbevonatú vezetőket levegő veszi körül, ami a vákuum után a második legjobb szigetelő tulajdonságokkal rendelkező anyag.

A különleges belső felépítés és a bolygónk egyik leggyakoribb gázából készült szigetelés mellett, a gyártó szakemberei kiemelt figyelmet fordítottak a vezetők anyagára is, ezért az LS-4004 Air Pure Silver nagy tisztaságú ezüstből készült. Az összesen 16 különálló, spirálisan elhelyezkedő vezetők 24 elemi szálból állnak, melyeket egy központi polietilén mag köré fontak és a vékony ezüstszálakra oxidációt gátló lakkréteg került.

Az ezüst megfelelő tisztaságban és optimális körülmények között, körülbelül hat százalékkal jobb vezetőképességgel rendelkezik, mint a réz, azonban annál nagyjából százszor drágább. Az LS-4004 AIR Pure Silver esetében az Inakustik mérnökei tudatosan figyelmen kívül hagyták a költségeket, mivel célként az elérhető legjobb minőség megvalósítását tűzték ki, ami az újdonság árazására is komoly hatással volt.

További árnövelő tényező az LS-4004 AIR Pure Silver kábelek összeszerelése, mivel a modellsorozat többi darabjához hasonlóan, teljesen kézi munkával készülnek. A speciális távtartók pontos összekapcsolása, a vezetők precíz illesztése és elforgatása, valamint a külső burkolat felhelyezése több munkaórát vagy akár egy teljes műszakot is igénybe vehet egy-egy modell elkészítése során.

A felhasznált nemesfém mennyiségnek, a különleges technológiáknak és a kézi készítésnek azonban van egy hátránya is, ez pedig az árcédulára kerülő összeg. A Referenz LS-4004 AIR Pure Silver ebben is kiemelkedő, mivel 2 x 3 méteres legolcsóbb változata 27.499€ (kb. 8.800.000,-Ft) ellenében vihető haza Európában. A magyarországi forgalmazásról és a hazai hivatalos árakról jelenleg nem áll rendelkezésre információ.

forrás: inakustik