Teljesen megújult a Primare Prisma eszközök szoftvere

A Primare nem csak frissítette Prisma hálózati eszközök szoftverét, hanem a firmware-t és a vezérlő alkalmazásokat is azok alapjaitól újította meg.

A Primare a Prisma készülékek közelgő Roon Ready frissítésével egyidejűleg megragadta az alkalmat, hogy teljesen átalakítsa a streaming platformot és új, iOS az Android operációs rendszeren is kifogástalanul működő mobilalkalmazásokat mutasson be.

A frissítés nemcsak a régi firmware javításokat és a felesleges kódolást szünteti meg, hanem növeli a platform vezérlésének sebességét és stabilitását is. A Primare állítása szerint; a teljesen megújult szoftver további új funkciókat is tartalmaz, valamint javítja az általános teljesítményt.

A frissítéssel a Prisma készülékek automatikusan megkapják az AirPlay 2-t és egy „Heartbeat” elnevezésű funkciót, amely utóbbi állítólag stabilabbá teszi az aktív hálózati kapcsolatot és gyorsabbá a Prisma eszközök és az alkalmazás közötti kommunikációt.

Az új szoftverplatform a Prisma Wi-Fi-kapcsolat különféle egyéni beállítását is lehetővé teszi, Android alkalmazáson a Google Home-on keresztül Chromecast-fiók hozzáféréssel vagy iOS-en az AirPlay használatával.

Az újdonságok mellett az új szofver kijavítja az ismert hibákat, például megszünteti a korábban tapasztalt Airplay és Chromecast használataval jelentkező zajosodást, amely nagy felbontású fájlok lejátszása esetén jelentkezett. 

Az NP5 hálózati lejátszó megkapja az RS232 Link funkcionalitás-fejlesztéseket, valamint a digitális kimeneti beállításokat, beleértve a natív lejátszást is, 44,1, 48, 88,2, 96, 176,4 vagy 192 kHz maximális mintavételezési sebességgel. 

A Prisma alkalmazások mögött álló szoftver teljesen megújult és a korábbiaknál fejlettebb felhasználói élményt kínál. Az alkalmazás új verzíója már bármilyen mobileszközön egyszerűen használható, álló vagy fekvő tájolás esetén is.          

A Primare legújabb Prisma frissítése már elérhető a kompatibilis készülékekre.

forrás: primare