Technics SU-R1000: november végén érkezik az új referencia integrált erősítő

Az új SU-R1000 tartalmazza mindazt a tudást, amit a márka 2014-es újjáélesztése óta a Technics a Hi-Fi technológia terén elért, és ami a hangminőség digitális technológiával történő fokozására irányuló kutatás-fejlesztési tevékenységből származik, ezzel emelve magasabb szintre erősítőit.

Az új Technics SU-R1000 megkapta az elismert terhelésalapú fáziskalibráló (LAPC), valamint a jel-időzítés ingadozását megakadályozó és zajcsillapítás-optimalizáló JENO Engine digitális erősítő technológiát. A legújabb fejlesztésű aktív torzítás-kiküszöbölő Active Distortion Cancelling Technology (ADCT) sem marad ki az újdonságból, amely képes megszüntetni a hangszóró ellen-elektromos erejéből és a tápfeszültség esésből származó torzításokat a teljesítményfokozatban.

Az SU-R1000-be négy, egymástól független tápegység került a különféle áramköri blokkokhoz a hangminőség további javításának érdekében. A digitális részleg egy akkumulátorral hajtott órajel- generátort kapott, amely kiküszöböli az áramellátás zajának az órajelre gyakorolt ​​káros hatásait, ezáltal kiváló térbeli leképezést és rendkívül tiszta hangvisszaadást biztosít.

Az új fejlesztésű, nagy sebességű és alacsony zajszintű kapcsolóüzemű tápegység (Advanced Speed Silent Power Supply) szintén hozzájárul a minden eddiginél jobb hangminőséghez és jelentősen javítja az erősítő stabilitását. A teljesítményfokozatban alkalmazott rendkívül gyors, alacsony ellenállású gallium-nitrid (GaN) FET tranzisztorok ultragyors kapcsolási sebességének köszönhető tökéletes időzítéssel járul hozzá a kimagaslóan dinamikus megszólaláshoz.

Az új erősítő lemezjátszó bemeneténél alkalmazott digitális technológia a minden eddiginél precízebb EQ görbe elérését szolgálja. A hanglemezek tökéletes megszólaltatásához egy mellékelt kalibráló felvétel áll rendelkezésre, amely a hangszedő áthallásának és frekvencia-átvitelének mérését és kompenzálását biztosítja.

Az új Technics SU-R1000 integrált erősítő hátoldalára komoly mennyiségű be- és kimenet került, köztük lemezjátszó (Phono) XLR bemenet és két USB-B aljzat, a minőségi analóg és digitális audioforrások csatlakoztatásához.

A nagy merevségű ház a maximális rezonanciamentesítés fenntartása érdekében vibrációelemzés alapján kidolgozott rezgéselválasztási megoldásokkal és több rétegű felépítéssel rendelkezik.

A múltban már megismert felsőkategóriás Technics erősítők azóta ikonikussá vált részlete, a nagyméretű, mutatós „VU mérők” sem maradtak le az erősítő előlapjáról, melyek sokakban kelthetnek nosztalgikus hangulatot.

A Technics SU-R1000 integrált erősítő november végétől vásárolható meg a márkakereskedésekben, az újdonság mellé pedig várhatóan 7.310€-os (kb. 2.670.000,-Ft) árcédula kerül.

forrás: technics