T+A M40HV Anniversary Edition

Ha egy gyártó évfordulós modellt dob piacra, akkor abba csak a legjobb megoldások és alkarészek kerülhetnek. A T+A sem bízott semmit a véletlenre és a cég 40. évfordulójára elkészített egy kompromisszumoktól mentes erősítő párost, amit korlátozott ideig hazánkban is megfülelhetnek az érdeklődők.

Az M40HV már ránézésre is egy megdöbbentő darab, ráadásul a sztereó zenehallgatáshoz kapásból kettő kell belőle, mivel az évfordulós csúcsmodell monoblock kialakítással rendelkezik. A méretek, a megjelenés és az anyaghasználat mindenben a legfelsőbb kategóriákat idézi, a beépített elektronika pedig néhány szokatlan megoldást is tartalmaz.

A monoblock méretei már önmagukban is beszédesek, mivel az 56 centiméteres magassághoz, 36 centiméteres széllesség és 47 centiméter mélység tartozik, a súly pedig darabonként 52 Kg. A komoly tömeg részben a teljesen fémből készült készülékháznak és a méretes hűtőbordáknak köszönhető, de a belső felépítés és az elektronikák megfelelő elszeparálása is nagy hangsúlyt kapott.

Az elektronika nem mindennapi darab, mivel az erősítő érdekes, hibrid magoldást kapott. A bemeneti oldalon 6SN7 típusú csövek sorakoznak, a kimeneti oldalon pedig megduplázott számú J-FET tranzisztorok teszik a dolgukat. A kondenzátorokkal sem spórolt a gyártó, így összesen 180.000 mikrofarádnyi került minden egyes monoblock-ba, továbbá a tápegység is emberes méretűre sikerült.

Az M40HV képes tisztán A és AB üzemmódban is működni, az előbbinél 60, utóbbinál 250 W teljesítmény leadására képes. A gyári adatok alapján, további beállítások mellett, a névleges teljesítmény 8 ohm terhelés mellett elérheti az 550, 4 ohm esetén pedig 1000 wattot.

A gyári adatokból és a katalógusképekből azonban nem derül ki, hogy milyen hangra is képes az évfordulós modell, ezért a gyártó körútra küldött egy párat az M40HV-ből, mely páros most hazánkba érkezett. Ennek köszönhetően a T+A csúcs monoblock-jait április közepéig a hazai képviselet ellátó Audiophile Szalon bemutatótermében bárki meghallgathatja élőben, a pároshoz illő hangsugárzók és további elektronikák kíséretében.

Forrás: Audiophile Szalon