Sonus faber Palladio 500-as és 600-as sorozat

Az olasz gyártó nemrég jelentette be új falba és mennyezetbe építhető hangsugárzóit, melyek azonos néven, de mégis két külön kategóriában debütálnak.

Az új Palladio család 500-as és 600-as számozású modellekkel érkezik, melyek közül az alacsonyabb számozású darabok a Sonetto, a nagyobbak pedig az Olympica hangsugárzókhoz illeszkednek, mind megjelenésükben, mind hangszórókészletükben.

A kisebb 500-as sorozat két falba és négy mennyezetbe építhető modellt tartalmaz, melyek a nemrég megjelent Sonetto modellek elegáns és kevésbé helyigényes kiegészítői lehetnek egy házimozi összeállítás esetén. Ezek a modellek megjelenésükben és hangzásukban is tökéletesen  illeszkednek az említett modellcsaládhoz, mivel a meghajtók és az alkalmazott technológiák a nemrég megjelent Sonetto sorozatból érkeztek.

A nagyobb 600-as sorozat darabjai a gyártó Olympica modellcsaládjának tökéletes és szinte láthatatlanul elhelyezhető kiegészítői, melyek a gyártó felsőkategóriás sorozatainak megjelenését kapták. A finom bőr és a válogatott fafurnér alkalmazása itt is elmaradhatatlan kelléke a fő daraboknak, melyek így a mellékelt takarószövet nélkül is elegáns hatást keltenek. A 600-as sorozat két falba és öt mennyezetbe építhető modellt tartalmaz, melyek közül a két falba építhető változat nem csak hangszórókészletében és technikájában, hanem megjelenésében is illik az Olympica sorozat darabjai közé.

A Palladio sorozat minden darabja 29 mm-es DAD (Damped Apex Dome) lágy dómsugárzót kapott, melyekhez a számozásnak megfelelő, egyedi fejlesztésű közép- és mélysugárzók társulnak. A keresztváltó a gyártó felsőkategóriás modelljeiben is alkalmazott megoldások átalakított változata, amely a Palladio széria részére került optimalizálásra.

A megjelenésen és a hangszórókészleten túl további különbség, hogy az 500-as modellek nyitott „free air” megoldással készülnek, a nagyobb 600-as sorozat tagjai pedig zárt, alacsony mélységű kabinetet kaptak.

A Palladio sorozat forgalmazása várhatóan 2019 harmadik negyedévében kezdődik, a modellek árairól jelenleg még nem állnak rendelkezésre információk.

forrás: sonusfaber