Sonos Era 300 és Era 100: az intelligens hangszórók

A Sonos 2023 március 7-én bemutatta a Sonos Era 300-at és a Sonos Era 100-at, a márka következő generációs intelligens hangszóróit, amelyek a hangzás és a dizájn innováció új fejezetét nyitják meg.

Az Era 300 egy merész, forradalmian új hangszóró, amelyet úgy építettek, hogy a Dolby Atmos segítségével a legjobb élményt nyújtsa a térbeli hangzáshoz, míg az Era 100 a legkelendőbb Sonos One hangszóró újragondolt változata.

A díjnyertes művészek és mérnökök által hangolt Era család a kiterjesztett csatlakoztathatósággal és a Trueplay™ technológiával a magával ragadó zenehallgatás új szintjét teszi lehetővé. Az Era 300 és az Era 100 egyben az első hangszórók, amelyek a Sonos új, felelős tervezési szabványai szerint készültek, és hosszú távú szervizelhetőség, energiahatékony technológiák alkalmazása és újrahasznosított (PCR) anyagok használatával jellemzi őket.

„Az állandó háttérzaj korában a minőségi zenehallgatás fontosabb, mint valaha. Víziónk az, hogy a zenehallgatást érzelemdús élménnyé tegyük, és segítsük vásárlóinkat abban, hogy kedvenc zenéik és audio tartalmaik örömmel és vitalitással töltsék fel őket” – mondta el Patrick Spence, a Sonos vezérigazgatója. „Az Era család az intelligens hangszórók új generációja, amely megtestesíti a hangzás innováció, a felelős tervezés és az alkotói közösséggel való mély kapcsolat iránti elkötelezettségünket.”

Era 300: a páratlan térhangzás élménye a Dolby Atmos segítségével a hallgatók és az alkotók számára

Az Era 300 egy kompakt hangszóróhoz képest példátlanul nagy teljesítményű hat meghajtóval büszkélkedhet, amelyek balra, jobbra, előre és felfelé irányítják a hangot, és olyan átütő hangteljesítményt nyújtanak a Dolby Atmos segítségével, amellyel a hallgatókat a filmek és a zene középpontjába helyezik.

„A Dolby Atmos a zene és az audio szórakozás újfajta élményét teremtette meg. A hangok és a zene páratlan tisztasággal és mélységgel elevenednek meg” – nyilatkozta Kevin J. Yeaman, a Dolby vezérigazgatója„Az Era 300 hangzás innovációja a Dolby Atmos-szal abszolút magával ragadó zenei élményt teremt.”

 • Térbeli használatra tervezve: az Era 300 gyönyörűen komplex akusztikai architektúráját egy elegánsan karcsúsított homokóra kialakításba csomagolja, amelynek minden szöge, aránya és elosztása fokozza a hang irányát és terjedését, hogy az valóban körül vegye a hallgatót.
 • Szürreális térhatású hangzás: az Era 300 a márka első olyan hangsugárzója, amely egy házimozi rendszer hátsó hangfalaként többcsatornás térhangzást biztosít. A filmrajongók két hangszórót párosíthatnak Arc vagy Beam (Gen 2) soundbarral, hogy szupererős Dolby Atmos élményt teremtsenek, amely még mélyebben bevonja őket a filmek akciójeleneteibe.
 • Mélyreható zeneipari együttműködés: a Sonos szorosan együttműködött a vezető művészek és alkotók közösségével – köztük a  Sonos Soundboard tagjaival – az Era 300 aprólékos finomhangolásán, hogy a hallgatók stúdió minőségben élvezhessék a művész által átadni kívánt hangzást.

„Ahogy a monóról a sztereóra való áttérés, úgy a térbeli hangzás is a zenehallgatás következő evolúciója – olyan hangélményt teremt, amely magával ragad a zenébe” – mondta el Giles Martin, a Sonos hangélményért felelős alelnöke. „Mivel mind az alkotók, mind a főbb streaming platformok felkarolják a zenei térbeli hangzást, itt az ideje, hogy olyan audio hallgatási élményt hozzunk létre, amely beváltja ezen izgalmas és kreatív formátum ígéretét.”

Era 100: egy kategóriájában vezető ikon újragondolása

Az elődjénél, a Sonos One-nál alig nagyobb Era 100 teljesen új hardverrel és szoftverrel, új generációs akusztikával és dizájnnal rendelkezik, amely részletgazdag sztereó hangzást és mély basszust biztosít.

 • Most sztereóban: két ferdén elhelyezett magashang sugárzó balra és jobbra is éles magas frekvenciákat sugároz a gazdag sztereó élmény érdekében, míg a nagyobb középsugárzó olyan lenyűgöző basszust hoz létre, amely váratlan egyetlen kompakt hangszórótól.
 • Kicsi, de hatalmas: az Era 100 tele van audio és technikai fejlesztésekkel, és vékony, modern kialakításával elegáns, hangsúlyos darabja bármely könyvespolcnak, konyhapultnak, íróasztalnak vagy éjjeliszekrénynek.
 • Testre szabhatja rendszerét: dobja fel a mozi estét, ha két, a soundbarjához csatlakoztatott Era 100 hangszóróval, a térhatású hangrendszerért, vagy egyszerűen párosítsa a kettőt a szobát betöltő sztereó hangzáshoz.

Prémium, felelős tervezés, amely mindenkit szem előtt tart

A Sonos időtálló, az akusztika által meghatározott formatervezési esztétikájára építve az Era 100 és az Era 300 reagál a környezetünk előtt álló kihívásokra – és jobbat nyújt mindenkinek, aki kapcsolatba kerül a Sonos dizájnjaival: merész új felhasználói felületet és olyan innovációkat tartalmaz, amelyek segítségével minden termék hosszabb élettartamú, kevesebb energiát használ és újrahasznosított anyagokat használ.

„Ugyanolyan előremutató gondolkodásmódot alkalmazunk a felelős tervezés, mint az új, erőteljes hallgatási élmények létrehozása során” – mondta el Kitty Suidman, a termékfenntarthatóságért felelős tervezési igazgató„A fenntarthatóság iránti elkötelezettségünk a kezdetektől fogva beépül a tervezési folyamatunkba, az Era család pedig jelentős előrelépést jelent azon az utunkon, hogy olyan termékeket hozzunk létre, amelyek a várakozásokon felül tartósak, hatékonyabban működnek, valamint biztonságosabb és a körforgásban maradó anyagokat használnak.”

 • Fenntarthatóbb hangzás: az Era 100 és az Era 300 újrahasznosított műanyagból (PCR) készült, és 100%-ban fenntartható módon előállított papírba csomagolták, miközben úgy tervezték őket, hogy két watt alatti üresjárati fogyasztással és egy új, fejlett alvó funkcióval csökkentsék az energiafogyasztást.
 • Tartósra építve: mindkét hangszórót úgy tervezték, hogy sok évig része legyen otthonának, és a könnyű szétszerelhetőség és javíthatóság érdekében a ragasztók helyett a csavarok használatára tértek át, ezáltal is könnyítve a szervizelhetőséget.
 • Merész, új felhasználói felület: az Era 100 és az Era 300 intuitív új felhasználói felülettel rendelkezik, beleértve egy új kapacitív hangerőszabályozót az egyszerű vezérléshez, amely kiegészíti a zene a Sonos alkalmazásbeli gyors és privát vezérlését az Apple AirPlay 2 és a Bluetooth® általi vezérlés lehetőségével.
 • Frissített csatlakoztathatóság: streamelje az összes fontos hangot WiFi vagy Bluetooth segítségével, és csatlakoztasson közvetlenül más audio eszközöket, például lemezjátszót egy kiegészítő kábel és a Sonos Line-In adapter segítségével.
 • A Trueplay kiterjesztése több hallgatóra: az Era 100 és Era 300 mikrofoncsoportjának használatával a Trueplay a Sonos alkalmazásban egy érintéssel optimalizálja a hangzást a helyiség egyedi akusztikájára. Android és iOS felhasználók számára egyaránt elérhető.

Mind az Era 300 (199 990 forintos ajánlott fogyasztói áron), mind az Era 100 (115 990 forintos ajánlott fogyasztói áron) 2023. március 28-tól lesz világszerte elérhető.

forrás: sonos