Sonetto néven érkezik a Sonus Faber új belépőkategóriás high-end modellcsaládja.

A Sonus Faber mérnökei láthatóan nem tétlenkedtek az elmúlt időben, mivel pár napja bejelentették az  új, Sonetto névre hallgató belépőkategóriás high-end modellcsalád tagjait, melyek egyszerre kínálnak minőségi megoldást a zeneszeretők és a házimozi rajongók részére.

A Sonus Faber a napokban jelentette be az új, nyolc tagból álló Sonetto modellcsaládot, mely a gyártó high-end hangsugárzóinak belépőkategóriáját hivatott képviselni. A sorozat három padlón álló, két állványos, két center és egy sarokba szerelhető tagból áll, melyek mindegyike a megszokott magas minőséggel és különleges megjelenéssel rendelkezik.

A Sonetto modellek különleges fafurnér borítást kaptak, de természetesen további matt fehér és fényes fekete színek is választhatók. A hangsugárzók tetőlapjára elegáns, varrott bőrbevonat került, melybe a gyártó nevét és logóját is igényesen belenyomták.

A hangszórókészlet a gyártó felsőbb kategóriáit idézi, mivel a Sonetto hangsugárzókba DAD (Damped Apex Dome) technológiával ellátott magassugárzó került, a közép és mélysugárzók pedig természetes rostokat tartalmazó, levegőn szárított cellulózból készültek. A mélysugárzók különleges, öntött alumínium kosarat kaptak, melyek rendkívüli merevséget, ezáltal kifinomult és pontos megszólalást biztosítanak az alsó frekvenciákon.

Az új széria legolcsóbb darabja a két 15 cm-es mély-középsugárzóval és egy 29 mm-es dómsugárzóval felszerelt Sonetto Wall modell lesz, mely ára 1.000€ körül alakul (320.000,-Ft), a legmagasabb árcédulát pedig a három 18 cm-es mély, egy 15 cm-es közép és egy 29 mm-es magassugárzóval felszerelt padlón álló Sonetto VIII  kapta, mely nagyjából 6.000€ (1.900.000,-Ft) ellenében vihető haza.

A Sonetto modellek értékesítése július végétől Európában veszi kezdetét, a további piacokon várhatóan egy hónap késéssel jelennek meg az új sorozat tagjai.

forrás: sonus faber