Silver 1000 kontakt tisztító és felületjavító folyadék tiszta ezüsttel

A Silver 1000 kontakt tisztító és felületjavító folyadék egy új megoldás az érintkezési felületek tisztítására és javítására, amelyet kis- és nagyfeszültségű csatlakozásokhoz terveztek. A Silver 1000 folyadék eltávolítja a szennyeződéseket az érintkező felületekről, a tiszta ezüst pedig kitölti a mikroszkopikus réseket és egyenetlenségeket, hogy tökéletes felületet hozzon létre az ellenállás csökkentése és a maximális jelátvitel biztosítása érdekében.

Az audio- és videorendszerekben a jelszintek rendkívül eltérőek lehetnek, a lemezjátszó néhány millivoltos kimenetétől egészen a 230 V-os tápkábelekig. Mindezek a különböző jelek csatlakozókon haladnak át útjuk során, melyek gyakran jelentős jelvesztés forrásai lehetnek.

A jó elektromos csatlakozás alapja a jó mechanikai csatlakozás. A nagyobb és tiszta érintkezési felület csökkenti az érintkezési ellenállást, jobb kapcsolatot hozva létre és lehetővé teszi a nagyobb áramerősség, tisztább jel átvitelét.

silver 1000 kontakt tisztító tiszta ezüst contact cleaner enhancer pure silver hifi audio high-end

Ha egy csatlakozó ránézésre tökéletesnek tűnik, a felülete még mikroszkopikus szinten egyenetlen lehet. A Silver 1000 kontakt tisztító és felületjavító folyadék eltávolítja a szennyeződéseket és az oxidációt a csatlakozók felületéről, kitölti a felületi egyenetlenségeket 1000/000 finomságú (99.999%) tiszta ezüsttel, így nagyobb érintkezési felületet hoz létre és ezáltal javítja a csatlakozás hatékonyságát. Minél kisebb az ellenállás, annál nagyobb az áramerősség és a jel tisztasága.

A Silver 1000 kontakt tisztító és felületjavító folyadék minden fém érintkezőfelületen használható, a hangszórókábel-csatlakozásoktól az analóg és digitális összekötő kábeleken át az elektroncsövek és tápkábel-csatlakozókig. Használatával könnyen eltávolíthatók a szennyeződések (korrózió, szilikon, olajok, zsírok, egyéb felületi szennyeződések), a tiszta ezüst részecskék pedig hatékonyan kitöltik a felületek egyenetlenségeit, jobb érintkezést és kisebb felületi ellenállást biztosítva.

A Silver 1000 folyadék < 1 μ vastag, 1000/000 tisztaságú ezüstszemcséket / pelyheket tartalmaz és a 10ml-es kiszerelés nagyjából 400 kontaktfelület tisztításához elég. Formulája nem vízbázisú, nem okoz korróziót, nem káros a környezetre.

A Silver 1000 kontakt tisztító és felületjavító folydék 79€-s áron kapható, azonban Magyarországon a hazai képviseletnél jelenleg bevezető áron, 18.900,-Ft-ért vásárolható meg.

forrás: audioengineers