Shunyata Research Sigma NR v2 tápkábel

Az új Sigma NR v2 tápkábel, a Shunyata Research zajcsökkentő (NR) megoldással felszerelt tápkábeleinek tetején helyezkedik el és számos megoldást örökölt az Omega QR zászlóshajó modell technológiájából.

Az új NR v2 modellt több új megoldás különbözteti meg a 2017-ben bevezetett NR sorozat első generációjától. Az újdonság megkapta a csúcsmodellekben is alkalmazott „VTX-Ag” szerkezeti felépítést, amely kialakítás ezüst belső és koncentrikus külső OFE réz vezetőket alkalmaz, melyek 6 AWG (kb. 4 négyzetmilliméter) keresztmetszettel rendelkeznek. Ez a megoldás, a gyártó információi alapján, egyesíti az ezüst vezetők megnövelt vezetőképességét a réz melegségével és testességével.

Shunyata Research Sigma NR v2 power cable power cord

Az újdonság a gyártó zajcsökkentő (NR) technológiájának átdolgozott, új generációs változatát is megkapta, amely ~ 12dB zajcsökkentést képes biztosítani. A tápkábel csatlakozóiba épített új, nagy sávszélességű zajcsökkentő technológiát a Shunyata Research orvosi részlege, a Clear Image Scientific fejlesztette ki, melyet elsősorban orvosi képalkotó rendszerekhez terveztek.

A Sigma NR v2 nem csak szerkezetében és az átdolgozott zajcsökkentő elektronikában újult meg, hanem a gyártás során alkalmazott eljárásokban is. A gyártás során minden Sigma NR v2 tápkábel megkapja a Shunyata Research különleges szabadalmaztatott „Kinetic Phase Inversion Process” (KPIP) kezelését is, amely minden egyes kábel esetében egy négy napos folyamat. Ez az eljárás képes jelentősen csökkenteni a kábel beégési idejét, továbbá javítja a hangra gyakorolt hatást. A gyártó állítása alapján a „KPIP eljárással kezelt tápkábelek nyugodt és életszerű prezentációt nyújtanak és már az első pillanatoktól egyenletes teljesítményt biztosítanak.”

Shunyata Research Sigma NR v2 power cable power cord

A Sigma NR v2 külseje is teljesen megújult, aminek része a fekete TechFlex külső burkolat, melyet valódi szénszálas és fém gyűrűk rögzítenek. A megjelenés modern és egyben minőségi hatást biztosít, melyet tovább fokoznak a Shunyata Research saját CopperCONN csatlakozói. A CopperCONN csatlakozók érintkezői különleges nikkel bevonatot kaptak, a szénszálas csatlakozóházak pedig hatékonyan csillapítják a mikrorezgéseket, melyek hatással lehetnek a hangminőségre. 

Shunyata Research Sigma NR v2 tápkábel Nyugat-Európában 1.75 cm hosszban 3.750 € (kb. 1.370.000,-Ft) ellenében vásárolható meg, a hazai elérhetőségről és a hivatalos magyarországi árakról jelenleg nem érhető el információ.

forrás: shunyata research