Philips is a NanoLED mögé áll!

A TP Vision egy Amszterdamban tartott esemény keretében mutatta be a 2018-as modellévre szánt készülékeit, ahol a csúcskategóriában továbbra is OLED technológiát alkalmaznak, ez alatt pedig maradnak az LCD panelek.

Az igazi újdonság viszont az, hogy az LCD-k között a legmagasabb 8-as sorozatban a gyártó egy új NanoLED elnevezésű technológiát alkalmaz.  A NanoLED lényege, hogy az LCD panel előtt egy 1 nanométeres részecskékből álló réteget helyeznek el, ami élénkebb színeket, nagyobb betekintési szöget biztosít és mindezt alacsonyabb külső fényvisszaverődést mellett. Ez a megoldás szinte megtévesztésig hasonlít az LG 2017-es Nanocell TV-iben használt megoldásra és kíváncsian várjuk, hogy a Philips az LG technológiáját alkalmazza a tőle vásárolt panelekkel együtt vagy esetleg valóban egy saját fejlesztéssel lép piacra 2018-ban.

A idei sorozatú Philips TV-k további újdonságai, hogy az Android TV platform mellé megkapják a Google Assistant szolgáltatást, a formátumok közé bekerül a HDR10+ is, a Dolby Vision viszont idén is kimarad a kínálatból. A 4K és a HDR10 viszont már alapszolgáltatásnak számít mindegyik készülékben, így FHD modellt idén már felesleges is keresni a gyártó kínálatában, a nagy sikerű Ambilight viszont továbbra is marad.

A Philips új készülékeinek megjelenése 2018 második negyedévében várható, az árakról egyelőre még nincsenek pontos információk.