„Online Exklusiv” a Canton-tól

A Canton hazánkban a kevésbé ismert márkanevek közé tartozik, de a világ számos pontján nagy népszerűségnek és elismerésnek örvendenek a németországi gyártó minőségi hangsugárzói. Azonban a kiváló minőséghez most kellemes árak is párosulnak, mivel a cég a tavalyi évben elindította „Online Exklusiv” webáruházát, ahol a Reference K széria technikájával felszerelt különleges hangsugárzó sorozatot is kínál, de a csúcskategória árazásánál jelentősen kedvezőbb árcédulával.

A Canton, alapításának 45. évfordulóján nyitotta meg „Online Exklusiv” nevű  webáruházát, ahol olyan modellsorozatot is kínál, mely az aktuális csúcsmodellek alkatrészeinek felhasználásával került összeállításra, árazása azonban alig éri el a középkategória szintjét.

A különleges online kínálat csúcsát az „A” modellsorozat képviseli, mely szinte teljes egészében megkapta a számos díjat és elismerést begyűjtött Reference K széria high end technológiáját.

A héttagú „A” modellcsalád három álló (A 55, A 45, A 35), egy állványos (A 45 BS), egy center (A 45 CS), egy kiegészítő Atmos (A 45 AR) és egy tekintélyes méretű mélysugárzóból (A 45 SUB) áll.

Az „A” sorozat hangsugárzóinak mindegyikébe a gyártó csúcsmodelljeiben debütált volfrám-kerámia mély és mélyközép hangszórók kerültek, a magassugárzók pedig a szintén csúcskategóriás alumínium-oxid-kerámia típusok.

Spórolás nyomait még a szerény árazás mellett sem lehet felfedezni, mivel már a legkisebb állványos modell (A 45 BS) is darabonként 14 kg-ot nyom, de a széria legnagyobb állódobozának 49 kg-os vagy a mélysugárzó 35 kg-os tömege szintén bizakodásra adhat okot.

Természetesen a súly még önmagában nem garancia a minőségre, így a hibátlan fényezés vagy a gyártótól már megszokott semleges hangzás és az apró részletek igényes kidolgozása sem maradt el.

A legmeglepőbb azonban, hogy a csúcskategóriás technológia és a kiemelkedő minőség mellé a Canton rendkívül kedvező árakat párosított. A szeptemberben megjelenő, 115 cm magas, 400 W terhelhetőségű  A 55 mindössze 2.200€ (kb. 695.000,-Ft) ellenében rendelhető a webáruházból, de például a 750 W-os, 31 cm-es  hangszóróval, passzív membránnal és távvezérlővel felszerelt A 45 SUB-ért is csak 1.200€-t (kb. 380.000,-Ft) kell a virtuális kasszánál hagyni.

Az „A” modellsorozat darabjai természetesen szettben is rendelhetők, ahol az A 45 frontokat, az A 45 CS centert, az A 45 BS háttereket és az A 45 SUB-ot tartalmazó csúcskategóriás összeállítás mellé mindössze 6.300€-s (kb. 1.990.000,-Ft) árcédula került, de az A 45 AR Atmos hangsugárzókkal kiegészített csomag ára sem éri el a 7.000€-t (kb. 2.200.000,-Ft), ami a Reference K sorozat árazását nézve több, mint barátságosnak nevezhető.

A Canton másik, szintén kedvező árazású online ajánlata a C 300 modellcsalád, mely a leírások alapján a legújabb Chrono sorozat technikájával lett felszerelve.

A hattagú széria három különböző aktív mélynyomót (SUB 500 R, SUB 300, SUB 200), egy álló (C 309), egy állványos (C 302) és egy center hangsugárzót (C 305) foglal magába, mely minden darabja titánium mély és mélyközép hangszórókat, valamint az aktív mélysugárzók kivételével, alumínium-mangán magassugárzókat kapott.

Az olcsóbb széria esetében igaz le kell mondanunk a csúcstechnológiás meghajtókról, a tökéletes fényes-fekete lakkozásról és a minőségi kidolgozás legapróbb részleteiről, de a műanyag fóliaborításért és a középkategóriás hangszórókészletért cserébe, a legnagyobb (C 309) modell már 299€-ért (kb. 95.000,-Ft), a 31 cm-es hangszóróval és passzív membránnal felszerelt, 350 W teljesítményre képes SUB 300 pedig mindössze 349€-ért (kb. 110.000,-Ft) vásárolható meg.

Természetesen az olcsóbb modellsorozatnál is kínál olyan kedvező árú összeállítást a gyártó, ahol a C 309 frontpár, a C 305 center, a C 302 hátterek és a SUB 300 mélysugárzó együttese mindössze 1.399€ (kb. 440.000,-Ft) ellenében házhoz kérhető, így a jelenlegi Chrono sorozat árának már kevesebb, mint a feléért megvásárolható egy nagyon hasonló minőségű hangsugárzószett.

A meglepően kellemes árazás és a kiváló minőség mellett azonban még nem ér véget a pozitívumok sora, mivel a Canton, az „Online Exklusiv” ajánlataiban szereplő modellek mindegyikénél 45 napos visszavásárlási garanciával biztosítja a kockázatmentes otthoni meghallgatás lehetőségét.

A Canton „Online Exklusiv” ajánlatainak magyarországi elérhetőségéről, valamint a hazánkra vonatkozó hivatalos árakról jelenleg nem állnak rendelkezésre információk.

forrás: canton