Olcsó mélynyomó a DALI-tól zenére és mozira

Nemrég került a boltok polcaira a DALI új aktív mélysugárzója, melyet szerény méretei és még szerényebb árazása ellenére a gyártó kifejezetten zenei felhasználásra ajánl, a szokásos mozis alkalmazás mellett.

A DALI újdonsága SUB C-8 D néven érkezett és a jelenlegi modellpaletta belépőszintjét képviseli. Azonban a gyártó közleménye alapján, ennél a mélysugárzónál már a tervezés során arra törekedtek, hogy kategóriájában egyformán kiszolgálja a sokcsatornás házimozi rendszerek rajongóit és a sztereó zenehallgatók igényeit is.

Az új mélysugárzóba egy 20.5 cm-es hangszóró került, mely a doboz alján, a reflexnyílás szomszédságában kapott helyet, a meghajtásáról pedig egy 170 W RMS teljesítményű, D osztályú erősítő gondoskodik.

A hangszóró szerény mérete első ránézésre megtévesztő lehet, azonban a DALI mérnökei már a tervezőasztalon gondoskodtak arról, hogy ennek ellenére mégis nagy mennyiségű levegő megmozgatását tudja biztosítani. A gondos tervezésnek köszönhetően a préselt papír hangszórómembrán nagy kimozdulásra képes, melyhez a doboz aljára szerelt távtartó és csillapítólábak biztosítanak megfelelő távolságot a padlótól.

A gyártó szerint az új mélysugárzó nem csak a halk részletek megfelelő visszaadására képes, hanem a nagy erejű hangok torzításmentes megszólaltatása sem jelent számára akadályt. A legdinamikusabb részletek alatt, igaz rövid időre, de akár 220 W teljesítmény is rendelkezésre áll.

A hátoldalon egy vonalszintű sztereó bemenet és egy LFE aljzat kapott helyet, a hangerő, a keresztváltó, a fázisfordító és az „auto on/off” gombjai mellett, továbbá a gyári tápkábel igény szerint cserélhető, akár komolyabb darabra. A gyári adatok szerint az apróság 33 és 200 Hz közötti frekvenciaátvitelre képes, a gyártó javaslata alapján a legjobb hatásfokra pedig a sarokba vagy a fal mellé helyezve számíthatunk.

A DALI SUB C-8 D szinte már barátságosnak nevezhető áron érhető el a hazai forgalmazók kínálatában, mivel mindössze 129.990,-Ft-ért bárki hazaviheti.

forrás: dali