Musical Fidelity újdonságok

Az idén nyáron a Pro-Ject Audio Systems tulajdonába került  Musical Fidelity több modellje is új életre kelt. Októberben a gyártó a kettes széria, pontosabban az M2si sztereó erősítő és az M2sCD CD lejátszó frissítését jelentette be, most pedig két további újdonságot is leleplezett, a megújult  M6PRE előerősítő és az M6PRX végfok formájában.

Az új M6 PRE egy szimmetrikus felépítésű, „A” osztályú előerősítő, mely alacsony impedanciájú RCA és XLR kimeneteket kapott. A bemenetekkel sem fukarkodott a gyártó, így a készülékre két XLR, négy RCA és egy aszinkron USB (24-bit/96kHz) aljzat, valamint egy kapcsolható MM/MC fokozat is került.

Az előerősítő további érdekessége, hogy rendelkezik egy kapcsolható RCA bemenettel, ennek köszönhetően pedig „házimozi bypass-ként” is rendelkezésre áll.

A szintén szimmetrikus felépítésű M6 PRX egy  dual monó végfokerősítő, amely tekintélyesnek nevezhető 230 W teljesítményre képes csatornánként. Szintén rendelkezik XLR és RCA bemenetekkel, melyek igény és felhasználás szerint kapcsolhatók, valamint az „RCA Loop” kimenet segítségével, akár több összetevős rendszerbe is könnyedén illeszthető.

A végfokerősítő érdekessége, hogy a belekerült technológiát leginkább a klasszikus csöves erősítőkben szokták alkalmazni, ezért a tranzisztoros kivitelének köszönhetően igazi különlegességnek számít a piacon. De emellett a páros  mindkét tagja megkapta a Musical Fidelity által már 30 éve használt, egyedülálló zajcsökkentő rendszerét is, ami a tápegységből származó zavarok teljes kiiktatásáért felel.

Az új M6 elő- és végfokerősítő duó 4.000 fontos „páros” áron már elérhető az Egyesült Királyságban,
a hazai megjelenésről és árakról jelenleg még nem áll rendelkezésre pontos információ.

forrás: musical fidelity