Modern retro – JBL SA750 integrált erősítő

Az idén hetvenöt éves JBL a Harman Explore eseményen mutatta be legújabb integrált erősítőjét, amely formavilágához a hatvanas-hetvenes évek SA600 és SA660 integrált erősítői szolgáltatták az alapot.

Az új JBL SA750 integrált erősítő minden részlete a klasszikus retro hangulatot áraszt. Az alumínium előlap, a nagyméretű forgatható gombok és billenő kapcsolók, továbbá a teafából készült oldallapok a múltat idézik, de a műszaki tartalom a legmodernebb technológiákat vonultatja fel.

JBL SA750 amplifier erősítő dirac live

Az SA750 G osztályú erősítő modulokat kapott, melyek csatornánként 120W (8 ohm) teljesítményt kínál. A szolgáltatások között helyet kapott a  Chromecast, az AirPlay2, továbbá MQA képes DAC modullal és kapcsolható MM/MC phono bemenettel rendelkezik. A készülék vezetékes (Ethernet) és vezeték nélküli (WiFi) hálózati kapcsolattal is rendelkezik, valamint USB aljzatán keresztül külső adattárolók kezelésére is képes.

A retro hatású alumínium előlapon egy AUX kimenet és egy 3.5 mm-es fejhallgató kimenet kapott helyet, a hátoldalon pedig az Ethernet aljzat mellett 2 optikai, 2 koaxiális digitális bemenet, továbbá hat pár analóg RCA bemenet kapott helyet a hangszóróterminálok mellett. Az SA750 használatát az előlapon elhelyezett kijelző teszi egyszerűvé, a hangzás optimalizálásában pedig a Dirac Live kalibrációs rendszer nyújt segítséget.

A JBL SA750 a gyártó információi alapján áprilisban, 3.000$-os (kb. 900.000,-Ft) áron kerül a boltokba. A magyarországi megjelenésről és a hivatalos hazai árakról jelenleg nem állnak rendelkezésre információk.

forrás: harman