Miért drága egy jó hangszórókábel?

A drága hangszórókábelek árcéduláin található magas összegeket, néha mindössze csak egy jól kitalált marketing vagy a terméket támogató komoly reklámkampány indokolja. Ellenben számos példát találhatunk arra is, amikor az ár valóban az anyagminőséget, a technológiát és az elkészítésbe fektetett munkaórák számát tükrözi.

Az Inakustik Referenz LS-2404 AIR hangszórókábel az utóbbi példák közé tartozik, mivel igaz, hogy a drága kábelek táborát erősíti, viszont elkészítése sem a „gyerekjáték” kategóriába sorolható. A felhasznált anyagok minőségét, a különleges szerkezeti felépítést, a gondos kézi összeszerelést és a gyártás hosszadalmas folyamatát végigkísérve, azonban már nem is tűnik annyira magasnak az árcédulán szereplő összeg.

Az LS-2404 AIR különleges, nyolc különálló polietilén mag köré font, nagy tisztaságú rézvezetőből áll, melyek speciálisan megtervezett távtartókba kerülnek elhelyezésre. A vezetőszálak egymástól való pontos távolságának biztosítása, a különleges fonott struktúra megtartása, a spirális szerkezet létrehozása és a szigetélésként használt levegő együttese olyan különlegességet alkot, mely hibátlan elkészítése még a gyakorlott szakembereknek is több órás elfoglaltságot jelent, egy mindössze 3 méter hosszú kábel esetében.

Az LS-2404 AIR azonban nem csak felépítésében, hanem hangjában is különleges, mivel nemrég a rangos Stereoplay magazin 2018-as „Goldenes Ohr” díjkiosztóján, kategóriájában az első helyezést nyerte el.

forrás: inakustik