Mesterséges intelligenciával érkezik a legújabb Denon soundbar

A Denon nemrég bejelentette legújabb HEOS képes soundbar-ját, mely nevében csak a HS2 kiegészítés változott, de ennek ellenére mégis számos újdonsággal bővült a szolgáltatások kínálata.
A HEOS HomeCinema HS2 rendelkezik beépített AirPlay és Bluetooth kapcsolattal, képes a 4K tartalmak kezelésére, támogatja a Hi-Res formátumokat (FLAC, ALAC, AIFF és DSD) és szolgáltatásai közé bekerült az idei év egyik slágere, az Amazon Alexa virtuális asszisztense is.

A központi egység két darab 5×13 cm-es precíziós hangszórót kapott, a felső frekvenciák élethű visszaadásáért pedig egy pár 20 mm-es dómsugárzó felel. A soundbar vezeték nélküli  mélysugárzójának specifikációi még nem kerültek nyilvánosságra, de feltételezhetően túl nagy változás nem várható az elődmodell hasonló kiegészítőjéhez képest.

A HS2 rendelkezik a 4K tartalmakat fogadni és továbbítani képes HDMI csatlakozókkal, melyek mindegyike ARC (Audio Return Channel) funkciót kapott, továbbá optikai, koaxiális és USB bemenetek is kerültek a hátoldalra.

Újdonság még a beépített Bluetooth modul, melyhez ennél a típusnál már dedikált gombot rendeltek. A HS2 kompatibilis más HEOS Home Entertainment készülékekkel , így könnyedén párosítható a HEOS 1 vagy 7 hangsugárzókkal és Amazon Alexa eszközökkel, továbbá támogatja az egyszerű multi-room kiépítés és vezérlés lehetőségét az ingyenes HEOS alkalmazás segítségével.  Az Alexa okosfunkció teljes körű  megjelenését a gyártó nyárra ígéri.

A készülék várható ajánlott kiskereskedelmi ára Európában 800€ lesz, ami hazánkban nagyjából 250.000,-Ft-os fogyasztói árat jelent.

forrás: denon.com