Megjelent a McIntosh legerősebb hibrid-integrált erősítője

A McIntosh legújabb hibrid-integrált erősítője csatornánkét 350W teljesítményt kínál, ezzel pedig kategóriájának legerősebb modellje a gyártó kínálatában.

A McIntosh MA12000 a legújabb sztereó hibrid-integrált erősítő és DAC a gyártó kínálatában. A készülék előerősítőjében csatornánként két darab 12AX7A elektroncső dolgozik, a végfokok pedig az Autoformer technológiának köszönhetően terheléstől függetlenül képesek a csatornánkénti 350W teljesítmény leadására.

A készülék hátoldalán összesen tíz analóg bemenet található, melyek két XLR, hat RCA és egy-egy MM/MC lemezjátszó aljzatból állnak, mely utóbbiak szabadon konfigurálhatók. A bemenetek mellett egy XLR és egy RCA kimenet is rendelkezésre áll.

A nyolc csatornás, 32-bites Quad Balance DAC a gyártó DA2 moduljából származik, amely koaxiális, optikai, USB-B, MCT és HDMI ARC digitális csatlakozásokat biztosít. A készülék natív módon támogatja a DSD (512) és DXD (384 kHz) állományokat, a koaxiális és optikai bemenetek pedig 24-bit/192 kHz jelek kezelését is biztosítják. Az ARC képes HDMI bemenet biztosítja a kompatibilis kimenettel rendelkező TV / AV rendszerek egyszerű társítását, továbbá a Dolby és DTS formátumok támogatása is biztosított. A DA2 DAC Roon Tested minősítéssel rendelkezik, ennek köszönhetően a Roon rendszerekbe könnyedén integrálható az erősítő.

Az új modell is megkapta a gyártó szabadalmaztatott (Power Guard, Sentry Monitor, PassThru, Solid Chinch) megoldásait, ennek köszönhetően pedig nem maradt ki a dedikált hűtés és a HXD funkciót biztosító High Drive fejhallgató-erősítő sem. A Power Control csatlakozások más McIntosh készülékek be- és kikapcsolásához nyújtanak segítséget, a tápfeszültség-szűrő kapacitását pedig megduplázták a stabil tápellátás biztosításához.

Az MA12000 formavilága illeszkedik az eddig megjelent készülékekhez. Az alumínium gombok, a fekete üvegborítású előlap, a jól látható elektroncsövek és a különleges, „McIntosh Blue” háttérvilágítással rendelkező dupla műszeregység egyedien elegáns és egyben hi-tech megjelenést biztosít erősítőnek.

A McIntosh MA12000 már elérhető a hazai márkakereskedők kínálatában, hivatalos magyarországi ára 5.199.990,-Ft.

forrás: mcintoshlab