Megérkeztek az LG 2022 TV-i

Március közepétől már Magyarországon is előrendelhetők az LG idei televíziói. Az új modellek a korábbiaknál szélesebb méretválasztékban elérhető OLED és QNED Mini LED tévékből áll.

Az LG OLED kijelzői vékonyabbak és könnyebbek, mint bármelyik másik kijelzőtípus, ami dizájnszempontból is számos lehetőséget kínál. A G2 sorozathoz idén a már meglévő 55”, 65” és 77” képátlójú készülékek mellé egy 83”-os, valamint egy 97”-os OLED modell is csatlakozik. A sorozat a Gallery Design elnevezést kapta, a falra simuló formaterve után.

Az idei C2 OLED szériája kínálja a legváltozatosabb képernyőméreteket, mivel már hat különböző méret (42”, 48”, 55”, 65”, 65”, 77” és 83”) áll rendelkezésére. Az egyik legnagyobb újdonság a világ első 42” OLED TV-je, ami akár monitor helyett is ideális választás lehet.

A gamer-ek számára az újdonságokba bekerült az NVIDIA G-SYNC kompatibilitás, az 1 ms-os válaszidő, az alacsony bemeneti késleltetés, valamint az NVIDIA GeForce NOW és a Google Stadia felhőalapú játékplatformok támogatása is. A legújabb Az LG G2 és C2 sorozatban is helyet kaptak az OLED evo panellel szerelt modellek, melyek nagyobb fényerőt, ezáltal élénkebb megjelenítést biztosítanak.

Idén a QNED LCD TV kínálat is bővült hazánkban. Az LG saját Quantum Dot NanoCell technológiájára épülő, legújabb termékcsaládja kiemelkedő színvisszaadást garantál, az LG Precision Dimming technológiája pedig lenyűgöző kontrasztot biztosít. A QNED90 sorozattól kezdve az összes modell száz százalékos színkonzisztencia-tanúsítvánnyal rendelkezik.

A QNED90 webOS okostévé-platform legújabb verziója akár tíz különböző profilt képes kezelni. Az egyes profilok alatt a felhasználók hozzáférhetnek kedvelt streaming-szolgáltatásaikhoz és az előzmények alapján személyre szabott tartalomajánlásokat kaphatnak. A profilokba való bejelentkezés történhet a tévé böngészőjéből vagy bármely, NFC Magic Tap funkcióval ellátott okostelefonról.

A Room To Room Share funkció segítségével a tartalmak egyszerűen tükrözhetők házon belül, egyik tévéről a másikra, így a kábeles vagy műholdas adások set-top-box nélkül, WiFi kapcsolaton keresztül is megoszthatók. Szintén idei újdonság az Always Ready funkció, ami a készüléket médiakijelzővé alakítja, amikor nincs használatban. Az LG saját fejlesztésű ThinQ mesterséges intelligencia-rendszerének legfrissebb verziója mindemellett lehetővé teszi, hogy az új készülékek egy okos-otthon központi elemeként, hub-ként üzemeljenek.

Az LG legtöbb új televíziójában megtalálható α 9 Gen 5 processzor képes arra, hogy az előtérben és a háttérben megjelenő elemeket jobban elkülönítse egymástól, így fokozza a tartalmak térérzetét. Az α 9 Gen 5 az AI Sound Pro funkciójának képességeit is bővíti, ennek köszönhetően az idei modellek beépített hangszórói akár virtuális 7.1.2 térhatású hangzásra is képesek lehetnek.

Az LG 2022-es legújabb televíziói hazánkban már előrendelhetők. A hivatalos magyarországi árak a forgalmazók weboldalain érhetők el.

forrás: lg