Megérkezett a Dolby Vision frissítés az Oppo 4K Blu-ray lejátszókhoz

Április elején sokkolta a márka rajongóit az Oppo azon bejelentése, hogy a cég bezárja AV üzletágát és ezentúl a mobiltelefonos piacra koncentrál. A gyártó a bejelentéssel egy időben azonban azt az ígéretet is tette, hogy a már megvásárolt és a még raktárakban álló készülékekhez a jövőben továbbra is érkeznek frissítések.

Az Oppo a jelek szerint tartja magát a korábbi ígéretéhez, mivel a mai napon a gyártó weboldalára felkerült az UDP-203 és az UDP-205 4K Blu-ray lejátszókhoz készült firmware legújabb béta változata, mely már tartalmazza a régóta várt Dolby Vision 4K anyagok lejátszásának lehetőségét is.

A frissítés lehetővé teszi a Dolby HDR formátumának HDMI csatlakozón keresztül történő lejátszását a kompatibilis TV készülékeken, de emellett elvégzi a formátum dekódolását is, ha az szükséges, mely utóbbinak a Sony TV tulajdonosok örülhetnek igazán.

Az új firmware amellett, hogy támogatja a Dolby Vision tartalmak megjelenítését, egy speciálisan Sony TV-khez készült „Player-led Processing” változatot is tartalmaz, mely utóbbi teljes egészében elvégzi a formátum feldolgozását az erre nem képes megjelenítők helyett. Az újdonságok között megtalálható még egy „Dolby Vision Processing” mód is, mely segítségével a felhasználók beállíthatják, hogy a HDR feldolgozást a lejátszó vagy a TV kezelje, továbbá az UDP-205 MQA támogatást is kapott, valamint több apróbb, a felhasználók által bejelentett hiba is javításra került.

Az új firmware már elérhető az Oppo Digital weboldalán, ahol egy részletes segédlet is rendelkezésre áll a megfelelő telepítéshez.

forrás: oppodigital