Megérkezett a Denon AVC-X6500H

A Denon AVC-X6500H 11 darab végfokerősítőt, 13.2 csatornás jelfeldolgozást, érintés nélküli vezérlést, fejlett vezeték nélküli multi-room megoldásokat és a legújabb kép- és hangformátumok támogatását kínálja, a gyártó csúcsmodelljéhez közelítő hangminőség mellett, de annál szerényebb árcédulával.

A legújabb 6000-es sorozatú modell nem csak szolgáltatásokban újult meg, hanem külsejében is. Az elmúlt évek finom, apró módosításai helyett az AVC-X6500H egy teljesen új formatervet kapott, aminek köszönhetően már egyszerűen megkülönböztethető a modellsorozat korábbi darabjaitól.

A megújult külső mellett a beltartalom is fejlődött. A szolgáltatások közé bekerült az Amazon Alexa legújabb változata és a SIRI, így a készülék már könnyedén kezelhető hangutasításokkal is. A HEOS hálózati és multi-room technológia szintén fejlődött, ennek köszönhetően pedig még egyszerűbb a vezeték nélküli zenelejátszás és a több helység közötti audiomegosztás.

Az újdonság támogatja a legújabb Dolby Atmos, DTS:X, DTS Virtual:X és Auro-3D hangformátumokat, továbbá teljes körű 4K HDR támogatást kínál a nagy dinamikatartományú  Dolby Vision, HDR, HLG (Hibrid Log-Gamma) képformátumokhoz. Az új Advanced Video Processing felskálázásnak köszönhetően a kép forrástól függetlenül mindig kiváló minőségben kerül a megjelenítőre, mivel a funkció a gyengébb felbontású tartalmakat FHD (1080p) vagy 4K (UHD) formátumra konvertálja, valamint egy későbbi firmware frissítéssel elérhető lesz az IMAX Enhanced mód is.

Az AVC-X6500H 11 darab erősített csatornája egy 7.2.4 Dolby Atmos rendszert is könnyedén képes kiszolgálni, mely pontos akusztikai beállításáért a már bevált, de apróbb módosításokon mégis átesett Audyssey MultEQ XT32 szobakorrekciós rendszer felel, mely kompatibilis az Audyssey MultEQ Editor alkalmazással.

A készüléken összesen 8 darab HDMI aljzat kapott helyet, melyek közül a 3 darab kimenet eARC kompatibilis. A csatlakozók között a szokásos optikai, koax digitális, valamint analóg be- és kimenetek is helyet kaptak az Ethernet port mellett, de a kétsávos Wi-Fi, valamint a Bluetooth vevő sem maradt ki a készülékből.

A Denon AVC-X6500H szeptember 17-től, 879.990,-Ft-os listaáron, már a magyarországi márkakereskedésekben is elérhető.

forrás: denon