Megérkezett a DALI Opticon MK2 sorozat

Az Opticon sorozat a DALI legújabb technológiáinak és innovatív fejlesztéseinek köszönhetően erősítette meg középkategóriás pozícióját a globális piacon. Ezt az örökséget hivatott tovább vinni a széria megújult MK2-es változata, amely a korábbiakhoz hasonlóan hat modellt sorakoztat fel, amelyek házmozi összeállítások és sztereó hangrendszerek részeként is használhatók.

A DALI Opticon MK2 modellsorozat az elődökhöz igazodva két állványos (Opticon 1, Opticon 2), egy falra szerelhető (Opticon LCR) modellből, egy center sugárzóból (Vokal), valamint két padlón álló hangsugárzóból (Opticon 6,Opticon 8) áll. A megújult modellek mérete változatlan, azonban a külső megjelenést alaposan átdolgozták. A korábbi hangsúlyos alumínium kiegészítők helyére az előlap színével harmonizáló (szatén fekete) vagy kontrasztot alkotó (szatén fehér, füstös tölgy), visszafogottabb megjelenést biztosító fekete elemek kerültek.

Mindegyik modellbe a Callisto szériából származó 29mm-es lágy dóm került, ami nagyobb méretű, mint a korábban alkalmazott magassugárzó. A sötétebb színezettel rendelkező farost membrános mély-, mélyközép és középsugárzók egyenesen az Epicon sorozatból érkeztek, a Dual Flare reflex-portok pedig szintén újdonságnak számítanak. Mindegyik MK2-es modellbe átalakított keresztváltó került, amelyeket a korábbinál jobb minőségű alkatrészekből építettek.

A DALI Opticon MK2 modellek itthon jelenleg előrendelésben a következő árakon érhetők el; Opticon 1 MK2 299.990,-Ft/pár, Opticon 2 MK2 399.990,-Ft/pár, Opticon Vokal MK2 219.990,-Ft/db, Opticon LCR MK2 269.990,-Ft/db, Opticon 6 MK2 699.990,-Ft/pár, Opticon 8 MK2 1.099.990,-Ft/pár.

forrás: dali